Sainz: Prigovori na team-radio su najlakši način pretjecanja

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 7 godina 3 min 1 komentara

Fernando Alonso i Carlos Sainz

Fernando Alonso i Carlos Sainz

Toro Rossov Carlos Sainz tvrdi da mu nije čudno kako se vozači često žale momčadi na team-radio oko drugih vozača, te da je to zapravo postao najlakši način za obaviti pretjecanje.

U ranijem stadiju utrke Carlos Sainz je imao duel s Fernandom Alonsom i McLarenov vozač se našao na rubu staze, te ga je Sainz izgurao na travu. Za taj potez Sainz je dobio 5 sekundi kazne, ali kaže da mu nije smetalo što se Alonso žalio na team-radio:

“Znate, uvijek se možete žaliti na radio.”

“Ja bih vjerojatno napravio isto, otvorio komunikaciju s trakćim inženjerom i tražio. To je najlakši način da obavite pretjecanje, svi to radimo.”

“Ne smeta mi, svi se previše uzbudimo na radio pa ga neću kriviti za to. Samo mislim da je moja kazna bila prestroga.”

Lutrija kazni

Sainz kaže da mu je žao ako je njegov manevar uzrokovao “opasnu poziciju”, ali stoji pri mišljenju da je kazna bila prestroga i da su se mnogi vozači provukli s puno gorim potezima.

“Vjerojatno je bilo prestrogo jer na samom startu utrke nemate panoramski pregled oko sebe. Kad sam ga vidio, a vidio sam ga kasno, on nije bio u potpunosti pored mene, brzo sam se maknuo.”

“Čuo sam da je bilo mnogo žaljenja oko kazni i jako je teško prosuditi kada ćete biti kažnjeni, to je lutrija.”

“Vidio sam vozače koji nisu dobili kazne za puno gore poteze. Naravno, ako sam doveo Fernanda u opasnu poziciju žao mi je zbog toga, ali to je utrkivanje, prvi krug, naravno da neću odustati od pozicije besplatno, posebno ako sam skoro punu dužinu bolida ispred nekog.”

“Bio je minimalnim dijelom bolida pored mene i svejedno je držao gas do kraja. Super za njega, hrabro, ali… Naravno da neću ostaviti vrata otvorena, pogotovo zato jer sam ga kasno vidio.”

Drukčiji pristupi kaznama

Sainzu je žao da nema konzistentnosti u primjenjivanju kazni, te da bi Formula 1 trebala odlučiti hoće li svakom incidentu pristupati individualno ili će napraviti fiksna pravila.

“Čuo sam danas da je bilo incidenata sličnih ovom našem i da nije bilo kazni. To Formula 1 mora razumjeti, želi li gledati svaki incident pojedinačno ili postaviti fiksno pravilo kao kod pomicanja na kočenju.”

“Ne znam, danas je jako teško procijeniti što će vam se dogoditi ako napravite neki potez koji je na limitu. Dovodite se u rizik da dobijete kaznu ili da ne dobijete ništa.”


Odgovor

1 komentar

  1. avalon Prikaži

    carlos je ili najveća flegma ili najveći kuler u današnjoj F 1 . čitajući ovo imam osjećaj da ga je vrlo teško iznervirat . “Sainzu je žao da nema konzistentnosti u primjenjivanju kazni, te da bi Formula 1 trebala odlučiti hoće li svakom incidentu pristupati individualno ili će napraviti fiksna pravila.” prije 3 dana sam napisa “često se govorilo o konzistentnosti … a šta je sa konzistentnosti sudaca ? zašto se suci stalno minjaju jer… savaki od njih ima neka svoja viđenja jer npr u nekoj trci sudac bi neki potez kazni , a u drugoj drugom sucu je isti ili sličan potez OK . ” i vidim da se carlos i ja poprilično slažemo po pitanju sudaca i njihovih odluka . :)


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.