Izbor guma za VN Brazila 2016.

Izdvojeno

Marko Rakić

Prije 7 godina 1 min 2 komentara

VN Brazila održat će se sljedećeg vikenda na stazi Interlagos, koja je bila domaćin zadnjih 25 godina. Budući da je prošle godine nanesen novi sloj asfalta, podloga je abrazivnija, pa se traže tvrđe gume. Tako ovog vikenda imamo tri najtvrđe smjese, narančasto označene tvrde, bijelo označene srednje tvrde i žuto označene mekane, koje su najzastupljenije među momčadima za VN Brazila.

Ovaj put nema mnogo varijacija po pitanju izbora guma među momčadskim kolegama kao što je znalo biti prošlih utrka, pa tako samo Ferrarijev i Haasov dvojac nemaju jednak izbor, dok svi ostali imaju isti izbor tvrdih, srednje tvrdih i mekanih.

Po listi izgleda kako je Williams odabrao najagresivniji pristup, budući da su jedina momčad koja je uzela devet setova mekanih guma. Najviše srednje tvrdih uzeli su Sebastian Vettel, oba Red Bulla i Saubera te Romain Grosjean. Po dva seta srednje tvrdih guma uzeli su Kimi Raikkonen, obje Force Indije te Esteban Gutierrez.

Vozači su prošle godine na raspolaganju imali samo mekanu i srednje tvrdu komponentu, budući da su se mogla imati samo dva različita seta.

20-brazil-selected-sets-per-driver-4k_6_742x1050

 


Odgovor

2 komentara

  1. Formula1
    f1zd Prikaži

    Vau, još jedna utrka sa samo jednim boksom…
    Ne znam zašto ne donesu mekše komponente.. U Kini su riskirali sa supersoftom pa smo imali odličnu utrku…


    0
    0

    0
  2. Sebastian Vettel
    mzf1 Prikaži

    Događaju s kraja utrke zasjenili su činjenicu da je prošla utrka zbog ekstra izdržljivih i konzistentnih guma bez klifa pomalo bacala na utrku s početka 2000ih.


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.