VN Belgije

25.-27. kolovoza 2017.

Korisnički panel

- RegistracijaZaboravio sam lozinku |

Najnovije s foruma

Forum portala je otvoren samo za članove. Molimo, registrirajte se.

FIA neće kazniti Vettela zbog timskog radija s VN Meksika

Verstappen, Vettel

FIA-in predsjednik Jean Todt je Sebastiana Vettela poštedio novih kazni zbog riječi koje je Ferrarijev vozač u posljednjim trenucima VN Meksika uputio direktoru F1 utrka Charlieju Whitingu.

Podsjetimo, Nijemac se odmah nakon proslave na pobjedničkom postolju ispričao Whitingu, a nakon toga su uslijedila i pisma isprike usmjerena na adrese Jeana Todta i Charlieja Whitinga. Izvješće Međunarodne automobilističke federacije glasi:

“Na nedavnoj VN Meksika Ferrarijev vozač Sebastian Vettel je preko timskog radija izrekao komentare koristeći psovke usmjerene prema direktoru utrka Charlieju Whitingu i kolegi natjecatelju, koji su ponovno odašiljani tijekom prijenosa događaja.”

“Odmah nakon ovog incidenta Sebastian Vettel je potražio Charlieja Whitinga kako bi osobno izrazio žaljenje zbog svog ponašanja. Zatim je, opet na svoju inicijativu, poslao pisma FIA-inom predsjedniku Jeanu Todtu i Charlieju Whitingu u kojima se ispričao za svoje postupke. Također je istaknuo da će kontaktirati Maxa Verstappena te je obećao da se takav incident više nikada neće ponoviti. Nakon ovih iskrenih isprika i velikog angažmana, FIA-in predsjednik je odlučio ne poduzimati disciplinske mjere protiv gospodina Vettela.”

“FIA će uvijek osuđivati korištenje uvredljivog jezika u motorsportu, pogotovo kada je on usmjeren prema sucima i/ili kolegama sudionicima, te očekuje da će svi sudionici u njenim prvenstvima biti puni poštovanja i svjesni primjera kojeg pokazuju javnosti, posebno mlađim generacijama.”

“FIA koristi ovu priliku da savjetuje kako će se ubuduće provesti disciplinski postupak u slučaju bilo kakvog incidenta sličnom onom koji se dogodio u Meksiku.”

Ne želite gledati reklame?

Komentiraj

VN Belgije- raspored vikenda
1. trening 25. kolovoza u 10:00
2. trening 25. kolovoza u 14:00
3. trening 26. kolovoza u 11:00
Kvalifikacije 26. kolovoza u 14:00
Utrka 27. kolovoza u 14:00
Ne želite gledati reklame?

Anketa

Kako ste reagirali na uvođenje "halo" sustava?

Rezultati

Loading ... Loading ...

Produlji život portala
Vaše korisničko ime na F1pulsu:

Zasad smo donacijama osigurali život portala do -
VN SAD-a!