Hulkenbergu sumnjivo Hamiltonovo nekažnjavanje na startu utrke

Izdvojeno

Marko Rakić

Prije 7 godina 1 min 15 komentara

Meksiko

Sam start utrke prošao je vrlo dobro za Lewisa Hamiltona, koji je unatoč dugom pravcu do prvog zavoja uspio zadržati prvu poziciju. Ipak nije sve išlo glatko. Britanac je prekasno kočio za prvi zavoj te je blokirao prednju desnu gumu i izletio na zravnatu površinu, pa se na stazu vratio u trećem zavoju. Tako je stekao prednost nad Rosbergom, koji je također malo pokosio travu zbog dodira s Verstappenom. Hulkenberg kaže da mu nije jasna sudačka odluka oko tog poteza.

“Lewisov start u utrku bio je veoma čudan”, kaže Nico Hulkenberg. “Mislim, ako to nije stecanje prednosti, što onda je? Da je tamo bila šljunčana zamka ili zid, našao bi se u velikoj nevolji. Ne znam, izgleda mi kao da su suci prilagođavali pravila za neke vozače.”

“Da budem iskren, nisam puno niti mislio o tome, posebno zato jer to nije bilo nešto usko vezano uz moju utrku. Bio sam iznenađen time što ništa nije uzeto u razmatranje.”


Odgovor

15 komentara

  1. Kimi Raikkonen 7
    Ciki-F1 Pretplatnik Prikaži

    On je zaštićen ko Mona lisa u Louvreu. A Max je na dobrom putu.


    0
    0

    0
  2. Michael Schumacher
    Slavenowsky Donator Prikaži

    On je jedan od rijetkih koji je izjavio nesto u vezi Hamiltona, a da nema nekog dodira s njim. Svi nekako mule i cute, jer naravno ne idu im u korist takvo sto.

    No poenta je ako se nadju u slicnoj situaciji s nekim, onda ce da grampaju rukama i nogama da izvuku “pravdu”!

    Boze dragi kako je F1 postala hinjav sport, pravi pijacarski. Sve se vise medjusobno prepucavaju timovi, igraju igre s mislima, a i pravilnici nikad nisu veci i gori bili. Toliko rupa u pravilnicima ima, da se mostovi moraju gradit.

    Generalno je problem sto vecina timova je u tom nekom hinjavom fazonu, borit ce se samo onda kad dirnu prstom u njih, a nikako da svi se dogovore oko pravilnika ili opcenito kako da dignu ovu F1 na visi nivo, al djaba neko nece pa nece..


    0
    0

    0
  3. Mercedes
    Mikalo Prikaži

    Kako vam nije jasno da LH je mogao sjekuci sikanu zgaziti jos dva covijeka i opet ne bi bio kaznjen . Pa i budala zna da se pravi intersentna zavrsnica , a to donosi novce . Bilo ko da je na njegovom mjestu sa takvim bodovnim saldom (jedini koji moze ugroziti vodeceg) ne bi bio kaznjen .


    0
    0

    0
  4. mcl Prikaži

    Ajmo sad malo po Hamiltonu .Sreca pa on nije izneo onoliko ulgarnosti preko TRa i vredjao ostale vozace .
    Nego kad smo kod kazni zasto Vettel nije bio kaznjen kad je u kvalama blokirao Hamiltona ,cak je i sam Vettel sam izjavio da jeste lokirao Hamiltona pa sto nije dobio kaznu kad se i za takve stvari dobija kazna.
    Pustite vi Hamiltona imate vi trenutno mnogo vece probleme ko zna koga ce sve Vettel da odjebe u sledecoj trci.
    A jos veca kontrverza zasto Vettel nije kaznjen za vredjanje FIA ili je mozda ipak i on zasticen


    0
    0

    0
    • Kush Prikaži

      @mcl – prvo da rasčistimo nešto, kada sam ti zadnji puta replicirao mislio sam da si jedan trol koji je tu tražio razne mostove ispod kojih će se zavući, i komentirao sam taj stil, ti si to shvatio osobno, što nije bilo, bar ne u mojoj glavi – pohvala adminima na prompnosti!

      no imao si komentar na sve baš i mnogi su se mogli protumačiti i dobronamjerno, ali i sarkastično, vidjeh poslije da si dosta normalan, bar meni je tako izgledalo, ako stvarno jesi..
      – kako možeš opravdavati hamiltona, kada je svima očito da je tu kriv, i nama i ljudima iz formule, i jasno je da nije kažnjen da se ne zaključi prvenstvo prerano, dok još englez ima šanse da se vrati
      meni je samo žao što rosberg nije iskoristio situaciju sa show-om oko psovanja i kazni (već se ogradio), nije morao biti bezobrazan, samo spomenuti svoje kazne i svoje kvarove prošlih sezona, i reći da se nada da se ne radi to što se radi (što sam rekao da se radi), i da će i prema njemu biti isti kriteriji, pogriješio je što nije tako istupio i napao čarlija i ekipu, jer ako sve ode u zadnju trku, sa ovakvim namještanjima teško će se obraniti na taj “fini” način – tako ja to vidim, neznam, nisam rekao ništa protiv hamiltona, on radi što mu se dopusti, kao i svi ostali – problem su kriteriji, dali me shvaćaš ovaj put?
      _
      E: da je vettel kažnjen zbog psovanja čarlija, fia bi sama sebi pucala u nogu i mislim da bi i ferrari malo zaigrao poker do kraja, no to je moje mišljenje, nemoraš ga ti imati, demokracija.


      0
      0

      0
      • mcl Prikaži

        @kush
        Da ne budem skroz van teme Hulk po meni prosecan vozac i sad je zeznuo dobru startnu poziciju Perez klasa za njega.Nadam se da ce Magnusen ako bude sa njim isto da bude ispred.
        Sto se tice Hamiltona i ja sam pomislio da ce mozda i da bude neka kazna nije i sta sad.
        Ne znam sto se odma napada kako je on zasticen kad sam spomenuo Vettela pa i za njega su mnogi pricali od vozaca i sefova timova da treba da bude kaznjen pa nije .Ja licno nigde ga nisam napadao da jezasticen kao sto se radi sa Hamiltonom.Jednostavno kriterijumu su fleksibilni i za neke su ocigledno mozda drugaciji a medju njima je svakako i Vettel.
        I da napomen po meni duel Rikarda i Vettela nije bio za kaznu ali ocigledno RB ima veci kredibilitet


        0
        0

        0
      • Michael Schumacher
        khar Prikaži

        @mcl
        – natjerati nekoga da izbjegava sudar i blokira točkove te uništi svoje gume nije baš pohvalno niti utrkivanje
        – odnosno to je isto tako utrkivanje kao i remplanje i guranje nekoga u zid, pa kad kažu opasno, ja kažem postoje 2 zida pa može i on mene gurati
        – Vettel je kompletno izgorio, i umjesto da se zadnja 2 kruga obrani od Rica i uzme mjesto za zelenim stolom, on je napravio sranje kao zadnji amater a ne netko tko ima 4 prvenstva pod pasom i to je ono sto mene smeta
        – ovo je po meni dokaz da u Ferrariu neštimaju neke stvari i to me zabrinjava i bojim se da će se to odraziti na bolidu za iduću godinu :(


        0
        0

        0
    • Honda
      zekohonda Donator Prikaži

      @mcl aka fap
      kao i uvijek offtopičariš o ferrariju. dosadan si.


      0
      0

      0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.