VN Malezije

29. rujna-1. listopada 2017.

Korisnički panel

- RegistracijaZaboravio sam lozinku |

Najnovije s foruma

Suci objasnili zašto Hamilton nije dobio kaznu za izlijetanje u 1. zavoju [video]

VN Meksika

Lewis Hamilton je na samom početku utrke presjekao prvi zavoj, te je zadržao prvu poziciju unatoč činjenici da se prekočio. No, kaznu nije dobio, a sada su suci objasnili i zašto je to bio slučaj.

Mercedesov vozač je blokirao kotače na kočenju za prvi zavoj i presjekao stazu vrativši se u trećem zavoju. Nekoliko vozača je nakon utrke otvorilo temu zašto Lewis nije dobio kaznu, a čini se da su Hamiltonovi potezi nakon incidenta bili od ključnog značaja.

Charlie Whiting i suci utrke bili su uvjereni da Hamilton nije stekao prednost jer je telemetrija pokazala kako je usporio odmah nakon što se vratio na stazu.

Za razliku od incidenta Maxa Verstappena koji je zaradio pet sekundi kazne, suci smatraju da je Hamilton vratio svu prednost koju je stekao.

Sudar Rosberga i Verstappena

U prvom zavoju dogodio se i sudar Nice Rosberga i Maxa Verstappena. Rosberg je bio prisiljen otići široko nakon što su se sudarili kotač o kotač, te je prilikom povratka na stazu izbio ispred Red Bullovog vozača.

Suci su pažljivo pogledali situaciju i odlučili da Rosberg ne zaslužuje kaznu jer je uzrok izlijetanja bila činjenica da mu Verstappen nije ostavio prostora u zavoju.

Video snimka je pokazala da je Rosberg na vrhu zavoja bio ispred, te su zaključili da se nakon presjecanja zavoja vratio tamo gdje je i bio. Stoga, stjecanja prednosti nije bilo.

Klikom na reklamu otvara se u novom prozoru!

Komentiraj

12 komentara

 1. Vratio je prednost….super, a gdje bi bio da se na izletnoj zoni usporio i vratio u 2. zavoj na stazu? Bar 5. bi bio…ne uopće nije ništa prednosti stekao. Maxa neću ni komentirati.
  0
 2. Frantic Donator

  Bože dragi što me kazni “navlačenjem” nekad davno na F1 da moram da gledam/čitam ovakve gadarije.
  Znači idioti su čak razmišljali da kazne Rosberga, umjesto Maxa koji je napravio klasični “forcing another car out of track”, cccccc :facepalm:
  0
 3. zanima me je li posli izljetanja i povratka na stazu LH usporija iz fer pobuda ili zbog toga jer je zna da gume posli vožnje po “livadi” trebaju kraći period da se “očiste” i ponovno uobičajeno “prorade” ? i ka šta piše Kuštelaar zašto max nije dobija kaznu pošto su i suci ustanovili da max nije ostavija dovoljno prostora NR nego je iša na izgurivanje njemca . a max im je sve lipo objasnija i pokaza kako razmišlja posli malezije kad je izjavija “U zavoju broj 6 razmišljao sam – pa, da je bilo tko drugi pokraj mene – obavio bih pretjecanje. Izgurao bi ih široko, ali to ne možete svom timskom kolegi.” znači li ovo možda kako je izgurivanje njegova taktika kod “osvajanja” pozicija o čemu otvoreno govori bez straha . poada mi na pamet ona pitalica “zašto pas liže jaja ” i odgovor “jer može” i max o svojim nekorektnim taktikama otvoreno govori bez straha ….. jer može . posljedica nema . kakav je max vozački karakter “objasnija” nam je ocon . već sa 17 nizozemac je pokaziva veliku agresivnost ( ocon je parira … i pobjedija ga u F 3 ) no sve je ostalo samo na opomenama . ovo u F 1 je samo maxov upgrade . možda bi da se podigne interes za F 1 trebalo bolide i naoružat ka u filmu smrtonosna utrka ? zanima me i zašto je kažnjen carlos ? jer se nije pomaka desno da ga fernando pretekne na mišiće ka i u americi ? često se govorilo o konzistentnosti … a šta je sa konzistentnosti sudaca ? zašto se suci stalno minjaju jer… savaki od njih ima neka svoja viđenja jer npr u nekoj trci sudac bi neki potez kazni , a u drugoj drugom sucu je isti ili sličan potez OK . možda bi suci trebali bit isti u cilom prvenstvu , a možda svaki po FIA zbog “minulog rada” treba dobit financijsku pinku pa se zato izmjenjuju ?
  0
 4. Legenda kaže da je Hamilton toliko daleko odletio da ga ovi iz FIA-e nisu ni vidjeli pa samim time nisu mogli ni “Investigirati slučaj” :D
  0
 5. zekohonda Donator

  smijurija. usporio kad se vratio na stazu. how yes no. i na kraju ovog clipa se vidi kolika je razlika između njega i rosberga.
  0
 6. E da je Rosberg dobio kaznu a Hamilton ne, to bi stvarno bilo previše.
  0
 7. Vedran Kristić novinar

  Je li stvarno vratio svu prednost koju je stekao? Onako na prvu mi se nije činilo, ali je sigurnosni automobil kasnije vjerojatno pridonio tome.
  0
 8. Zasto onda Max nije dobio kaznu za ne ostavljanje dovoljno prostora? Kad se kazne dijele ko Bandic grah, onda nek svi dobiju majku mu!!!! Kad je bal nek je maskembal!!!!!
  0
VN Malezije - raspored vikenda
1. trening 29. rujna u 05:00
2. trening 29. rujna u 09:00
3. trening 30. rujna u 08:00
Kvalifikacije 30. rujna u 11:00
Utrka 1. listopada u 9:00
Klikom na reklamu otvara se u novom prozoru!

Anketa

Tko snosi najviše krivice za sudar na startu?

Rezultati

Loading ... Loading ...

Produlji život portala
Vaše korisničko ime na F1pulsu:

Zasad smo donacijama osigurali život portala do -
VN Meksika!