Ricciardo: Hamilton i Vettel su zaslužili kazne

Vijesti

Crankshaft

Prije 7 godina 3 min 4 komentara

Daniel Ricciardo, Red Bull

Pobjednik VN Meksika, Mercedesov vozač Lewis Hamilton, u prvom krugu utrke nije uspio svladati prvi zavoj te se nakon kratkog izleta sa staze vratio na asfalt izbjegavši šikanu na stazi Hermanos Rodriguez. Britanac, koji se nakon 19. utrke ove sezone po broju pobjeda izjednačio s Alainom Prostom, tako je zaradio solidnu prednost ispred timskog kolege Nice Rosberga koju ju je sačuvao do kraja utrke.

Taj incident nije bio predmetom istrage sudaca, što se ne može reći za sličan incident; u posljednjim trenucima utrke, Red Bullov vozač Max Verstappen je izveo sličan, ako ne i isti potez i to na istom mjestu kako bi uspio zadržati treće mjesto od nadolazećeg Sebastiana Vettela. Međutim, mladi Nizozemac je zaradio kaznu od pet sekundi. No, valja dodati da do kazne ne bi došlo da je Verstappen poslušao naredbu svoje momčadi, a ona je glasila prepuštanje pozicije Ferrarijevom vozaču.

Daniel Ricciardo, koji se u tim trenucima nadao prestizanju obojice na bržoj mješavini guma, nakon utrke priznaje da mu nije jasno zašto i Hamilton za svoj manevar nije zaradio kaznu.

“Da budem iskren, nisam razumio što se dogodilo na startu. Kako možete voditi utrku, braniti se, blokirati kotače i otići izvan staze, te unatoč tome ostati u vodstvu”, rekao je Australac. “Mislim da je Lewis zaslužio kaznu. Mislim da svatko u toj situaciji zaslužuje kaznu.”

“Vidio sam da je Max presjekao šikanu prilikom branjenja od Seba, za to je dobio kaznu. Ne znam, iskreno, po čemu se njegov i Lewisov potez razlikuju. Ako se mene pita, ako kočite, blokirate kotače i presiječete zavoj, to je pogreška i za to morate platiti.”

Pobjednik VN Malezije se osvrnuo i na svoj okršaj s Vettelom u predzadnjem krugu utrke. Bivšeg momčadskog kolegu također optužuje i to zbog pomicanja tijekom kočenja prilikom borbe za četvrto mjesto. Par je imao blagi kontakt u četvrtom zavoju kada je Ricciardo pokušao prestići Vettela, ali Nijemac je na kraju zadržao poziciju.

“Mislim da je Seb napravio ono na što su se mnogi žalili u posljednje vrijeme, pomicanje prilikom kočenja. Sada se smije… Ne znam, po meni ne zaslužuje biti na postolju zbog tog poteza.”

“Vidio sam da se branio na pravcu, htio sam ići s vanjske strane, a onda se učinilo da je ostavio prostor pa sam se odlučio za unutarnju stranu zavoja. Mislio sam da imam svako pravo biti tamo, a on je onda jednostavno nastavio zatvarati prostor prilikom kočenja. Blokirao sam kotačima kako bih izbjegao kontakt, ali on je nastavio zatvarati pa na kraju nisam imao kuda. Bio sam frustriran.”

“Nemojte me krivo shvatiti, volim utrkivanje, volim vidjeti blokiranja kotača, pa čak je i manji kontakt u redu. Ali ovo pomicanje prilikom kočenja, ako se idete braniti, odlučite se ranije i to je to. Ne možete to raditi kad vas je protivnik već nadmudrio. Po meni to nije ispravno.”


Odgovor

4 komentara

  1. Fernando Alonso
    Alonso king Prikaži

    Ajmo mi sad to ovako da skratimo…Hamilton crna zastava zbog prvog zavoja.Rosbergu takoder.Verstappen diskvalifikacija,Vettel,ah cujte isto tako.Ricciardo zao mi je i tebi isto jer si bio tu.Kimi incident s Hulkom-obojica kaznjeni s jeednim krugom.Bottas je imao raketno gorivo ,a Massa se prezestoko branio i iso kao i Bottas.Perez kotistio slipstream od Masse i neoprezno kocenje isto izbacen.Ericsson-mercova sasija obojana u plavo.Button-neoprezni pokusaji prolaska pored Renaulta i Alonso…..ah tu cemo stat.Vidi vidi pa imamo slucajnog pobjednika (nikako namjerno izabranog) ?


    0
    0

    0
  2. Michael Schumacher
    Slavenowsky Donator Prikaži

    Ako je po fer osnovi, ako pravila vaze za sve nek Vettel u iducoj utrci dobije 5 s kazne ili 5 pozicija u nazad. No trazit 5 s kazne za Vettla, a istih 5 je nadoknadio zbog pajde je malo glupo s Riccijeve strane.


    0
    0

    0
  3. Honda
    zekohonda Donator Prikaži

    korektna izjava riccija.


    0
    0

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.