Alonso: Nije dobro što se radujem 11. mjestu

Izdvojeno

David Vidović

Prije 7 godina 2 min 2 komentara

Fernando Alonso, McLaren

Fernando Alonso, McLaren

McLaren se pokazao jako loš ovog vikenda u Meksiku kroz sve treninge, a zavidnu formu nisu pokazali niti u kvalifikacijama. Fernando Alonso će sutra startati 11. dok je Jenson Button dvije pozicije iza Španjolca. Fernando je u Q2 na stazu izašao dva puta, oba puta na novim supersoft gumama, ali mu je falilo više od desetinke da bi pobijedio sunarodonjaka Sainza koji se provukao u Q3. Ali Alonso smatra kako je 11. pozicija u kvalifikacijama trenutno najbolja za njega i momčad, jer im daje slobodu izbora guma na startu. Nakon što mu je inženjer saopćio preko radija da je 11. Fernando je uzvratio porukom da je to fantastično, a kasnije je otkrio da nije bio sarkastičan:

“Nije lijepo radovati se 11. poziciji, ali mislim da je to najbolja pozicija za nas u ovoj situaciji. Bit ću na čistoj strani grida što je prednost. Prije nekoliko utrka smo se borili za sedma i osma mjesta, ovaj vikend se borimo za deveto-deseto, te mislim da je ovo najbolje mjesto s kojega možemo startati, jer imamo slobodu da biramo gume na početku utrke. Trebali smo malo sreće i kiruršku preciznost da ispunimo cilj i kvalifikacije završimo na 11. mjestu.”

Alonso već smatra da će sutra startati na soft gumama, ali želi pričekati sutrašnje uvjete i uvjeriti se da je to najbolja odluka.

“Mislim da ćemo startati na softu, jer se tijekom treninga supersoft prebrzo trošio i startati utrku na njima bi bilo jako riskantno. Ali staza se stalno unapređuje i osječaj guma je bolji, tako da ćemo vidjeti. Imamo opciju koju ljudi u top 10 nemaju i pokušat ćemo je iskoristiti.”


Odgovor

2 komentara

  1. Mclaren
    raca Prikaži

    Pa sad vi recite da Alonso ne čita f1puls. Da nije naletio na moju izjavu o njegovoj startnoj poziciji, sigurno ne bi ovako nešto rekao :zubo:


    0
    0

    0
  2. karthikeyan Prikaži

    A jebate…jesu vise dosadni sa tim izjavama. Da nije dobro radovati se 11 mistu, prestanite vise cjepidlaciti za ovu sezonu ionako je sve gotovo


    0
    0

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.