1. predsezonski test
27. veljače 2017. u 9h

Korisnički panelRegistracija

Novo na forumu

Haas će testirati novog dobavljača kočnica

Haas će testirati kočnice proizvođača “Carbone Industrie” na VN Brazila. Cilj testiranja je otkriti i otkloniti probleme s kočnicama koji pogađaju ekipu ove sezone. Trenutni dobavljač kočnica “Brembo” ne može pronaći idealni dizajn i zadovoljiti očekivanja ekipe.

Esteban Gutierrez posljednji je na svojoj koži osjetio probleme s kočnicama na VN SAD-a. Brembo i Haas naporno rade kako bi otkrili što je točno pošlo po zlu ove sezone. Ovaj vikend Brembo je odlučio isprobati nove disk materijale i novu pedalu kočnice, a nova testiranja su zakazana za Interlagos sljedeći mjesec.

Haas će isprobati i rješenja “Carbone Industrie” na jednom od svojih automobila tijekom treninga u petak kako bi evaluirali situaciju. Nakon toga donijet će odluku da li će ostati na Brembu ili koristiti usluge novog dobavljača.

Šef ekipe Gunther Steiner je rekao:

“Testiramo drugačije materijale jer moramo pronaći rješenje i za novu sezonu. Moramo vidjeti krajnje rezultate i donijeti odluku.”

Tijekom testiranja ovog petka nikakvi problemi nisu uočeni, a Gutierrez situaciju ocjenjuje boljom.

“Kočnice su bolje nego u Austinu. No, moramo vidjeti kako će to izgledati na utrci. Nadam se da neće poći po zlu.”

Na pitanje kako je problem s kočnicama utjecao na njegovo samopouzdanje, Meksikanac je rekao:

“Nije sjajan osjećaj sjesti u automobil s mišlju da će kočnice vjerojatno otkazati, pogotovo kada se približavate brzinama od 360 km/h. Moramo uvijek biti svjesni toga i ne poduzimati nikakav rizik.”

Ne želite gledati reklame?
Vezane teme: #Haas

Komentiraj

Ne želite gledati reklame?

Anketa

Kakve su vam prve reakcije na nove bolide?

Rezultati

Loading ... Loading ...