Massa: Mislim da Alonso ima dobre prijatelje među sucima

Izdvojeno

Marko Rakić

Prije 7 godina 1 min 6 komentara

Alonso, Massa

Izgleda da Felipe Massa još uvijek nije pretrpio “nepravdu” koja ga je zadesila na VN SAD-a. Nakon borbe s Alonsom za šesto mjesto, Brazilac je, uz izgubljenu poziciju na stazi, zaradio i probušenu gumu, zbog koje je morao u boks, te umalo izgubio još jedno mjesto u poretku. Brazilac kaže da Fernando među sucima ima neke dobre prijatelje.

“Moja jedina misao je da on ima dobre prijatelje među sucima. I to nije bilo samo za sudar sa mnom. Ako gledate iz visine, onda će vam ono što je napravio izgledati odlično. Ali, ako pogledate s kamere na njegovom bolidu, vidjet ćete da je bio daleko iza. Nije bio dovoljno blizu za pretjecanje, nije kočio.”

“Kad je počeo kočiti, blokirao je kotače i pogodio me. Da nisam bio tamo, on ne bi uspio proći kroz zavoj, nikako. Mislim da suci trebaju po pomnije pogledati. Sudačke odluke ponekad nisu konstantne.”

“Nakon toga je imao još jedno pretjecanje, nad Sainzom, kada je ponovno prekasno kočio. Otišao je van staze i svi su sretni. Stoga je barem za jedan od ova dva incidenta trebao dobiti kaznu. Previše nekonstantnosti kod sudaca.”


Odgovor

6 komentara

  1. mcl Prikaži

    Nisi ti vise za F1 sve ti neko drugi kriv.I ne secam se vise neke tvoje dobre trke a da nisi zasrao.Kao ono sa Perezom i tada ti je bio kriv Perez.


    0
    0

    0
  2. Kush Prikaži

    Suđenje je katastrofa po nekonzistentnosti, nebih uopće bivše F1 vozače na taj način dovodio za suce, nebih ih uopće dovodio na to mjesto jer po vokaciji ne mogu biti objektivni..
    Ako već žele, onda bih odabrao po 3 suca iz svake decenije od zadnje 3, i onda takve posade rotirao, ali to moraju biti vozači koji to žele raditi i imati stalnu dužnost, i osposobljavanje..
    Neznam točno kako to funkcionira, ali ako imamo 2 suca s najvišom FIA licencom koji su godinama gradili neku karijeru u tome, proučavali sve detalje pravilnika, redovito obnavljali znanja da obnove i licencu, što to vrijedi, ako im dođe neko “ime” koje je tu vozilo, jedva da je završilo osnovnu školu, pravilnik sportski pogledao zadnji puta kada je sam vozio – ali ima “težinu”, i presuđuje kako se njemu hoće ili kako je bilo u njegovo vrijeme, boli ga nešto ako ga nagodinu ne pozovu da sudi negdje, F1 ima najlošiju metodologiju za suđenje, o direktoru utrka da ne počinjem..


    0
    0

    0
  3. Fernando Alonso
    Alonso king Prikaži

    Ah cuja Felipe baby….imo ih il neimao uvijek dobro dode


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.