VN Belgije

25.-27. kolovoza 2017.

Korisnički panel

- RegistracijaZaboravio sam lozinku |

Najnovije s foruma

Forum portala je otvoren samo za članove. Molimo, registrirajte se.

Ricciardo: Vozači žele povratak šljunčanih zamki ili nečeg sličnog

VN Monaka 2016., Lewis Hamilton i Daniel Ricciardo

VN Monaka 2016., Lewis Hamilton i Daniel Ricciardo

Nakon što je Bernie Ecclestone nedavno komentirao kako bi bilo dobro vratiti zidove na rub staze umjesto širokih izletnih zona – Daniel Ricciardo se djelomično složio s njim i rekao da vozači u Formuli 1 žele biti kažnjeni ako naprave pogrešku.

“Teško je jer uvijek pričamo o sigurnosti vozača, ali zapravo mislim da su zidovi prilično dobri,” kaže Ricciardo. “Čak onako kao u Monaku – ako prokližete u zid, on je tamo i to je to. Sviđa mi se ideja da su zidovi nešto što je stalno.”

“Kao kad se Lewis [Hamilton] branio od mojih napada u Monaku i onda je presjekao šikanu. Da je tamo bio zid – super – pobijedio bih u toj utrci. Nisam obožavatelj otvorenih izletnih zona, dajte barem nešto što bi otežalo vozačima.”

Australac kaže da vozači često pričaju o tim stvarima i o kažnjavanju svojih pogrešaka:

“Da, uvijek o tome pričamo na susretima vozača. Bilo da se radi o šljunčanoj zamci ili visokim pasicama koje također rade dobar posao u nekim područjima. Rekao bih da se porpavljamo po tom pitanju, ali mislim da je glavni problem ako vozač može izletjeti i vratiti se na stazu bez da zapravo plati ikakvu kaznu. Trebala bi ga snaći barem nekakva kazna.”

“Na kraju krajeva, ako idete široko, blokirate kotače ili bilo što drugo, a da ste pritom promašili vrh zavoja, to znači da ste napravili pogrešku i onda ćete izgubiti nešto vremena zbog te pogreške. Ono što me frustrira jest da ovo dozvoljava mnogima od nas da budemo nesavršeni i na vani izgleda kao da smo manje dobri ako stalno radimo pogreške i ne dobijemo nikakvu kaznu za to,” zaključuje Ricciardo.

Ne želite gledati reklame?

Komentiraj

4 komentara

 1. Zašto su se onda u Austriji bunili na visoke rubnike u predzadnjem zavoju?
  0
 2. Dosta bi bilo da je iza pasice odmah 2 metra šljunka…i ne treba nikakvih granica staze i slično. Tko to dirne izletio je, zaustavi se na asvaltu i ide dalje…uz nekoliko sekundi gubitka
  0
 3. Da, svi su oni vrlo entuzijastični oko rizika i opasnosti u sportu, a onda kad je tajno glasovanje dogodi se da ih od 22 ukupno 21 glasa za Halo. Pa halo, tko je tu lud?
  0
 4. Do sada je bilo kukanje o sigurnosti (asfaltiranje šljunčanih zamki-zadnji primjer Monza), Halo zaštita, pa više se ni po kiši ne vozi bez SC..moram priznati da me ova izjava ugodno iznenadila ali natrag na staro i “nesigurno” sigurno se nece dogoditi.
  0
VN Belgije- raspored vikenda
1. trening 25. kolovoza u 10:00
2. trening 25. kolovoza u 14:00
3. trening 26. kolovoza u 11:00
Kvalifikacije 26. kolovoza u 14:00
Utrka 27. kolovoza u 14:00
Ne želite gledati reklame?

Anketa

Kako ste reagirali na uvođenje "halo" sustava?

Rezultati

Loading ... Loading ...

Produlji život portala
Vaše korisničko ime na F1pulsu:

Zasad smo donacijama osigurali život portala do -
VN SAD-a!