VN Belgije

25.-27. kolovoza 2017.

Hulkenberg krivi Vettela za incident u prvom krugu

Nico Hulkenberg

Nico Hulkenberg

Vozač Force Indije Nico Hulkenberg tvrdi da je Sebastian Vettel kriv za incident koji se dogodio u prvom zavoju VN SAD-a. Hulkenberg se morao povući iz utrke zbog oštećenja na ovjesu.

Cijelog vikenda je bio brz i izgledalo je da bi mogao imati dobru utrku i doći do vrijednih bodova za Force Indiju u njihovoj borbi za četvrto mjesto u konstruktorskom poretku, ali se u prvom zavoju našao u sendviču Vettela i Bottasa.

“Bilo je razočaravajuće ispasti opet u prvom krugu. Nestalo mi je mjesta dok sam išao u prvi zavoj, došao sam u sendvič između Valtterija na lijevoj i Sebastiana na desnoj strani.”

“Sebastian je skrenuo prilično agresivno, imali smo kontakt, a onda me lansirao u Valtterija. Mislim da je sve moglo biti izbjegnuto da je Sebastian ostavio malo više mjesta, ali sve se dogodilo jako brzo i nisam imao gdje.”

Hulkenberg se kvalificirao sedmi i pokazao odličan tempo tijekom cijelog vikenda pa je razočarenje razumljivo.

“Frustrirajuće je kad imate brz bolid i onda vaša utrka traje deset sekundi. Napravili smo sav težak posao u petak i subotu, ali taj trud se izjalovio.”

Ne želite gledati reklame?

Komentiraj

5 komentara

 1. Eh postoji jedno staro pravilo koje mnogi mlađi vozači zaboravljaju..:
  -trka se nikada ne može dobiti u prvom krugu, ali se uvijek može izgubiti – to je sva mudrost, ima vozača koji su većinu karijere startali sa sredine grida, pa su opet imali vrlo malo odustajanja u prvom krugu, iako to obično nije u rukama vozača, ipak ima ih koji će i prepustiti mjesto na startu, ali će do kraja trke nadoknaditi i 2-3 pozicije.
  zadnjih godina se svi rivaju naprijed žestoko na strartu, jer znaju da ako merc ode u čisti zrak, mogu mu puvat pod rep, doslovno..
  0
 2. Nema nikakvog smisla ovo što Nico govori…Vettel za ništa nije kriv ni u kojem slučaju
  0
 3. e moj Hulk, ja ga uvijek branim, i žao mi je što prolazi

  “Nestalo mi je mjesta dok sam išao u prvi zavoj, došao sam u sendvič između Valtterija na lijevoj i Sebastiana na desnoj strani.”
  Odmah se sjetim Nice Rosberga kad se našao u sendviču između Riciarda i Hamiltona. Pametna stvar bi bila da je malo prikočio. :(
  kad god dobije BILO KAKVU šansu da nešto napravi on je usere
  – u Brazilu 2012 imao je pobjedu pa je trknuo Hamiltona ……
  0
VN Belgije- raspored vikenda
1. trening 25. kolovoza u 10:00
2. trening 25. kolovoza u 14:00
3. trening 26. kolovoza u 11:00
Kvalifikacije 26. kolovoza u 14:00
Utrka 27. kolovoza u 14:00
Ne želite gledati reklame?

Anketa

Kako ste reagirali na uvođenje "halo" sustava?

Rezultati

Loading ... Loading ...

Produlji život portala
Vaše korisničko ime na F1pulsu:

Zasad smo donacijama osigurali život portala do -
VN SAD-a!