Button: Drugi dio utrke je bio dosadan

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 7 godina 3 min 0 komentara

Jenson Button, McLaren

Jenson Button, McLaren

McLarenov Jenson Button smatra da je druga polovica utrke u Teksasu bila dosadna jer je vrijeme provodio brineći o gumama kako bi osigurao da može planiranom strategijom doći do cilja.

Button je u utrku krenuo s 19. pozicije pa se popeo do impresivnog 9 mjesta, s tim da je već u prvom krugu zaradio 8 mjesta.

Počeo je na supersoftu, a onda se za iduća dva stinta prebacio na medium, što je značilo da je najtvrđu komponentu guma najprije koristio 24, a zatim 25 krugova.

“Drugi dio utrke je bio dosadan, ali prvi je bio dobar. Dobre borbe na početku,” rekao je svjetski prvak iz 2009.

“U drugom dijelu sam pazio na gume, osiguravao razmak u odnosu na vozače iza sebe i pokušavao sačuvati gume da potraju do kraja utrke kako bih ulovio Checa [Pereza].”

“Bio sam dvije i pol sekunde iza njega na kraju, što znači da nisam dobro izračunao, a i jednostavno nismo bili dovoljno brzi.”

Bodovi su postali realna mogućnost kad je Button prošao prvi krug bez oštećenja na bolidu. Prošao je Gutierreza za deseto mjesto u 3. krugu, a onda je kružio stazom na toj poziciji prije nego je otišao po medium gume u 10. krugu.

Kada se odvila prva runda ulazaka po nove gume – Button se u 20. krugu vratio na 10. poziciju pretjecanjem Daniila Kvyata.

Pogreška prilikom posljednjeg zaustavljanja je uzrokovala pad iza Sergija Pereza, a ostatak utrke bio je vrlo miran. Kada je Kimi Raikkonen odustao Button je dobio jednu poziciju i tamo je ostao do kraja.

“Start je bio živi nered, nadoknadili smo mnoge pozicije, što je dobro, a onda sam se probio do bodova. Tijekom drugog zaustavljanja sam malo zabrljao pa sam izgubio poziciju od Pereza, ali mislim da bi me on svejedno prošao.”

“Pokupio sam nešto ostataka bolida sa staze dok sam se borio s Gutierrezom pa sam izgubio grip na prednjem dijelu bolida, ali mislim da se to očistilo. Ipak, guma koja se nakupila na prednjem krilu je nevjerojatno utjecala na downforce.”

Objasnio je i koji je plan za posljednje tri utrke ove sezone:

“Mislim da je naš glavni fokus sada na tome da kvalifikacije odradimo što bolje i budemo što bliže top 10. Zatim ćemo se puno bolje boriti. Ulazak u Q3 je trebao ovdje u Austinu biti lak zadatak, ali nije bio.”

“Konkurencija je velika i bit će teško do kraja sezone.”


Odgovor

Trenutno nema komentara.
Budi prvi koji će napisati komentar!

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.