Rosberg već idućeg vikenda može osigurati naslov

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 7 godina 2 min 1 komentara

Nico Rosberg, Mercedes

Nico Rosberg, Mercedes

Iako je Lewis Hamilton smanjio svoj zaostatak, Nico Rosberg može već idućeg vikenda osigurati svoj prvi naslov svjetskog prvaka. Za pet dana kreće VN Meksika na stazi Hermanos Rodriguez gdje je prošle godine osvojio pole position i pobjedu, te je tako započeo svoj niz u finišu sezone od tri polea i tri pobjede.

U ovom trenutku Rosberg ima prednost od 26 bodova, a 75 bodova je trenutno još na stolu uoči tri posljednje utrke. Ako Rosberg pobijedi u Meksiku, a da pritom Lewis Hamilton završi niže od 9. pozicije – Rosberg će biti svjetski prvak.

Zapravo, pobjeda Rosberga na bilo kojoj utrci do kraja značila bi da se na preostale dvije utrke može dovući do cilja na 5. i 6. mjestu – svejedno bi na kraju imao jedan bod više i osvojio naslov.

Ako Lewis Hamilton nastavi formu iz Amerike i pobijedi na sve tri preostale utrke – Rosbergu će trebati barem dva druga i jedno treće mjesto.

Statistika i činjenice

Hamilton je postavio novi rekord ovog vikenda – postao je prvi vozač koji je ostvario pole position na 23 različite staze. Taj rekord je dosad držao Alain Prost, a zanimljivo je pogledati da se kalendar toliko mijenjao da je samo 9 staza na kojima su i jedan i drugi osvajali pole position.

Gledajući trenutni kalendar, od 21 staze koliko ih imamo ove godine samo su tri ostale gdje Lewis nije imao pole – Azerbajdžan, Meksiko i Japan.

Hamiltonu je ovo bila 50. pobjeda u karijeri, a još jedna bi ga izjednačila s Alainom Prostom. Ispred njih bi u tom slučaju ostao još samo Michael Schumacher sa 91.

Carlos Sainz je u posljednjem stadiju utrke izgubio 5. poziciju i tako ostao bez svog potencijalno najboljeg rezultata u karijeri. Završio je šesti, kao i u Španjolskoj ove godine. Prošle sezone najbolji plasman mu je bio upravo na VN SAD-a, sedmo mjesto.

Romain Grosjean je osvojio jedan bod u svom 100. GP nastupu. Kimi Raikkonen će na VN Brazila krenuti u svoju 250. utrku.


Odgovor

1 komentar

  1. mcl Prikaži

    Iskreno se nadam da nece os ojiti titulu u sledecoj trci.Mada realno iako bi voleo da je Hamilton osvoji to ce biti veoma tesko pogotovo sto Hamiltonu bas nesto i ne lezi Brazil.Po meni bas bi trebalo mnogo toga da mu se poklopi da bi je osvojio.U svakom slucaju i Rozberg je ove sezone vise nego zasluzio e sad videcemo do kraja.
    Da se Hamilton mozda malo ranije uozbiljio i poceo vezbati startove ko zna sta bi bilo
    Nadam se da ce ipak biti uz udljivo


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.