Vettel: Virutalni sigurnosni automobil nam je naštetio

Izdvojeno

Marko Rakić

Prije 7 godina 1 min 5 komentara

Vettel, Ferrari, Red Bull

Sebastian Vettel vjeruje da je virtualni sigurnosni automobil naštetio njegovoj momčadi po pitanju borbe za poziciju, unatoč tome što su iz pit walla crvenih ponovono imali lošu strategiju. Prvo je Vettel ostao veoma dugo na super mekanim gumama, te se nakon bokseva vratio tamo gdje je i prvotno bio, na šesto mjesto, no s većim zaostatkom. Gotovo je cijelu utrku proveo sam, a borio se na početku s Verstappenom te se sredinom utrke približio Kimiju na samo par desetinki zaostatka.

“Mislim da smo odradili dobru utrku. U prvom stintu smo ostali duže na stazi, dok su svi oko nas otišli ranije. Nakon toga smo mi otišli na raniju promjena guma kako bi pokrili Maxovu strategiju i smanjili zaostatak. Krug ili dva kasnije pojavio se virtualni sigurnosni automobil. To nije bilo dobro za nas, mogli smo se boriti za postolje. Mislim da je utrka bila bolja od kvalifikacija, šteta što oba bolida nisu završila.”


Odgovor

5 komentara

  1. Kimi Raikkonen 7
    Iceman Donator Prikaži

    Samo pace dragi Sebastiane, ništa drugo…


    0
    0

    0
  2. Bernie Ecclestone
    Ferrari1345 Prikaži

    Jučer su mi Ferrarijevi imali vrlo zanimljivu utrku. Strateški su se opet kockali i ovaj put borili sa jedinim dostupnim protvnikom na stazi – samim sobom.


    0
    0

    0
  3. Mclaren
    KERS Prikaži

    Jucer mi ih je bilo zao..po ko zna koji put ove sezone…zao mi je sto ovoliko dugo traje ovaj period bez Ferraria i Mclarena u najboljim ulogama..


    0
    0

    0
  4. zigorec Prikaži

    Vettel je bio na repu Kimiju prije no što je ovaj otišao drugi puta u box na promjenu, a nakon što je i sam promijenio drugi puta gume kasnio je za Kimijem oko 8 sekundi. Moram priznati da baš i ne vidim u tome bog zna kako dobru strategiju. Inače, čini mi se da je Kimi veći otpor pružio Vettelu kojeg nije puštao gotovo cijeli krug, no što je zadržavao Verstappena koji ga je prešao odmah u prvom zavoju kada ga je dostigao.


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.