Verstappen: Naravno da su neki željeli ovo pravilo samo da me lakše preteknu

Izdvojeno

Marko Rakić

Prije 7 godina 1 min 7 komentara

Max Verstappen i Kimi Raikkonen

Max Verstappen i Kimi Raikkonen

Max Verstappen smatra kako su neki vozači tražili da se nepisano pravilo zapiše samo kako bi njega lakše pretekli u utrci. Mladi Nizozemac je u utrkama radio probleme mnogim vozačima sa svojim mjenjanjem smjera u zoni kočenja, što je iznimno opasno pri velikim brzinama. Gotovo svi vozači bili su za to da pravilo bude zapisano, dok su protiv bili, naravno, Max Verstappen i Helmut Marko.

“Ako se vozač koji je naprijed pomakne prema desno, onda vozač koji je iza može ići prema lijevo, posebno zato jer je više udaljen od točke kočenja za zavoj. Mislim da nisu trebali raditi halabuku oko toga. No izgleda kako većina vozača ima drugačije mišljenje.”

“Na kraju krajeva, oni misle samo na sebe. Ali naravno, oni su htjeli pravilo tako da bi me mogli lakše preteći. Ne znam kako će biti u utrci, sada je očigledno da vozač iza ima prednost jer se može bolje pozicionirati.”


Odgovor

7 komentara

    • Kush Prikaži

      Nije uopće problem što je klinac, ne radi on to iz neiskustva, zna on dobro kako se osjeća vozač iza kada napravi takav manevar..
      Taj manevar je inače normalan u kartu, gdje po 3 auta ulaze u zavoj spojeni branicima kao da su vlak, i kada kočiš tako, kočiš i drugoga koji ti je na leđima, i on može isto kočiti (što bi i radio da je sam na tome mjestu), a može te i izgurati iz zavoja, ali onda i on leti van iz zavoja, i to u kartu sve štima..
      u f3 već teže, prednje krilo nije bumper, brzine su veće, itd. itd.
      međutim njemu to tamo nisu branili niti mu na to ukazivali (po izjavama ocona, čak su ih i pozivali na razgovore, ali mu je to očito bilo dopušteno na stazi)..
      pa je s njegove strane normalno da je taj stav i taj “nesportski” i opasan način obrane donio i u f1 – problem je nastao kada mu je na to ukazano, a on se “popišao” po svima, da nije merc zakinuo, još bi malo duže imao privilegije – imho..


      0
      0

      0
  1. David Croft
    Ferrari Prikaži

    “Na kraju krajeva, oni misle samo na sebe

    Normalno da misle samo na sebe…isto kao što i Max misli samo na Maxa.


    0
    0

    0
  2. Ferrari
    pero iz bukurešta Prikaži

    Tako je Max, reci ti Kimiju, Vettelu, Hamiltonu, Alonus, Buttonu…. Ma tko su oni, obični balavci naspram tebe…

    Ovaj mali mi se sve više gadi iz utrke u utrku sa svojom bahatošću…


    0
    0

    0
  3. Ross Brawn
    Tuzlaensis Prikaži

    Normalno, svi oni (među kojima su prvaci i legende sporta) su u krivu, a tvoj tatica, drugi tatica Marko i ti ste jadni satjerani u kut, ni krivi ni dužni


    0
    0

    0
  4. Mclaren
    raca Prikaži

    Kak moja žena veli, ovakvoj gluposti nema prigovora


    0
    0

    0
  5. Fernando Alonso
    Alonso king Prikaži

    Ma kako si samo pogodio.Tocno to je razlog zbog cega su pravila promijenjena.Buuuu Kimi papcino jedna Finska kako samo mozes reci ovako nesto.Bolje da si priznao da je Max vrhovno bozanstvo i da ga je nemoguce proci.

    E moj Max moras ti jos puno lepinja pojesti.Malo je Helmut (doktor glupih izjava) napunio tvoju glavu s time da si najbolji…..ima na gridu malo jacih medu kojima i ti “koji te ne mogu proci pa placu kod FIA-e


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.