Toro Rosso potvrdio Kvjata za 2017.

Izdvojeno

Crankshaft

Prije 7 godina 2 min 5 komentara

Kvyat

Toro Rosso je danas potvrdio Daniila Kvjata kao momčadskog kolegu Carlosu Sainzu za 2017.

Mladi Rus je u momčadi iz Faenze debitirao 2014., a već sljedeće sezone je promoviran u Red Bull nakon odlaska Sebastiana Vettela. U svojoj prvoj godini u novoj momčadi je osvojio više bodova od Daniela Ricciarda, ali je u ovu sezonu ušao nešto slabije te ga je vodstvo austrijske ekipe vratilo u Scuderiju Toro Rosso, a na njegovo mjesto promovirala Maxa Verstappena.

Kvjatova budućnost je bila predmet velikih rasprava te se čak govorilo i o odlasku iz Formule 1 nakon što je u uvodnim utrkama bio nešto sporiji od Carlosa Sainza. U igri za mjesto je bio i GP2 vozač Pierre Gasly, ali Daniil je ipak dobio još jednu šansu u Faenzi.

“Želim zahvaliti Red Bullu, dr. Helmutu Marku i cijeloj momčadi za podršku i vjeru u mene koju su pokazali otkako sam se vratio u momčad ranije ove godine. Sretan sam što ostajem u ekipi u kojoj se osjećam kao doma. Uvijek ću biti potpuno posvećen, pružajući svojih 200% te ću pritiskati kao što to i inače radim.”

Šef momčadi Franz Tost je istaknuo važnost stabilne vozačke postave uoči nove promjene pravila koja je zakazana za narednu sezonu.

“Puno je novih stvari koje dolaze u Formulu 1 općenito, ali i u našu momčad s obzirom na to da mijenjamo dobavljača pogonskih jedinica. Zadržavanje ista dva vozača nam daje stabilnost i mjerilo po kojem ćemo raditi. Posljednjih nekoliko utrka je pokazalo da je Daniil opet u top formi.”

“Uvijek sam govorio da je njegova budućnost u njegovim rukama, a on se podigao i isporučio performanse koje su mu osigurale mjesto za 2017. Sada imamo talentiran i snažan vozački par za sezonu u kojoj očekujemo biti veoma kompetitivni.”

“Za Carlosa će ovo biti njegova treća godina s nama, što samo pokazuje koliko ga cijenimo.”


Odgovor

5 komentara

  1. Formula1
    f1zd Prikaži

    Ne Daniile….Mogao si u FI ili Williams možda..Ovako nema šansu za bilo što


    0
    0

    0
  2. Sebastian Vettel 5
    Vettel-Ferrari Donator Prikaži

    Iznenađujuće, očekivao sam ga u nekoj drugoj ekipi. Za TR sigurno dobra odluka ostaviti dva provjereno dobra vozača u sezoni kad dobivaju novi motor starog dobavljača, ali pitanje je kako će to utjecati na daljnu karijeru Sainza i Kvyata.

    Sa starom postavom i novim motorom u TR, Renault će vjerujem imati dobru konkurenciju i pravi uvid gdje su i šta su u sljedećoj sezoni.


    0
    0

    0
  3. mcl Prikaži

    Zelim se zahvaliti dr.Marku ha ha na cemu to mora da su mu obecali da kod sledece Maksove greske da ce ga vratiti u RB.
    Salu na stranu verovatno decko i nije imao gde da ode pa ono bolje da se zahvalim svima nisu be zeznuli i ostaje tu gde jesam bolje i to nego da odem iz F1


    0
    0

    0
  4. Honda
    zekohonda Donator Prikaži

    Nisam ovo ocekivo. Radije bi gaslya.


    0
    0

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.