Alonso: McLaren je spreman za napad iduće sezone

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 7 godina 3 min 8 komentara

Fernando Alonso, McLaren

Fernando Alonso, McLaren

Fernando Alonso vjeruje da je McLaren spreman za potpuni napad iduće sezone, a u tome će im pomoći veliki napredak kojeg očekuje od Honde. Španjolac je posljednji put bio na pobjedničkom postolju u Mađarskoj 2014. godine dok je još bio u Ferrariju.

“Sve ove promjene koje očekujemo iduće godine promiješat će malo poredak i neke informacije koje imamo od ovogodišnjeg bolida više neće biti korisne jer se iduće godine sve mijenja.”

“Sretan sam što sam u ekipi koja je sada mirna i sređena, sa struktorom koju imamo i s organizacijom koju imamo.”

“Honda i McLaren su sad bliže nego ikad u protekle dvije godine, a Honda također ostvaruje napredak jer smo prošle godine imali puno problema. Za ovu godinu smo znali da napredak neće biti previše težak za ostvariti jer su nam performanse prije bile jako loše, ali mislim da će za iduću godinu poboljšanje biti još veće jer se organizacija sada jako mijenja.”

“Imamo puno više ljudi, puno više resursa, imamo puno novih ideja. Znamo sve. Sada mi ima puno više logike, recimo to tako, da sam za iduću godinu puno optimističniji.”

“Čak ako se pravila jako mijenjaju i ako ova godina više nije toliko korisna, ekipa je sada spremna za napad na nova pravila i novi izazov s puno pouzdanja jer smo kao ekipa ojačali kroz prošlih 15/16 mjeseci.”

Alonsov pozitivan stav podržava i Jenson Button koji misli da je restrukturiranje aerodinamičkog odsjeka od dolaska Petera Prodromoua sada zaista ulodilo plodom.

“Puno se toga promijenilo u aerodinamičkom odjelu, sad sve vodi Prod i to je jako dobro po pitanju smjera.”

“Potrebno je vrijeme. To je jako različita filozofija. Znam da uvijek koristimo tu riječ, ali po pitanju aerodinamike našeg bolida – mislim da imamo dobar plan za budućnost. Samo nam treba vremena da sve počne funkcionirati kako je zamišljeno.”

“To je kao kod Red Bulla. Razvijali su se u istom smjeru puno godina, s jako visokim stražnjim dijelom i načinom na koji provode zrak oko bolida. Nama jednostavno treba puno vremena da dođemo do stadija u kojem smo sretni. Ali, oni idu u pravom smjeru. Slušati vozače je također jako važno da bi uštimali fine detalje. Iza pozornice je definitivno došlo do poboljšanja, a što se Honde tiče mislim da je njihovo vodstvo jako dobro.”


Odgovor

8 komentara

  1. Fernando Alonso 14
    alonso5 Donator Prikaži

    A nadam se da ce dogodine konacno se Mclaren borit za pobijede kao 2012-te godine.
    Samo da Honda napravi zvijer od svog motora i to je to.


    0
    0

    0
    • Formula1
      f1zd Prikaži

      I nije baš tako. I 2014. su imali zvijer od motora (istina, i drugi su ga imali) pa su završili peti..


      0
      0

      0
      • Fernando Alonso 14
        alonso5 Donator Prikaži

        Da samo sto ce u ovom slucaju imati “svoj” motor a 2014-te to nije bio slucaj…ipak vidjet cemo sta ce bit.


        0
        0

        0
      • Formula1
        f1zd Prikaži

        Stvarno bih volio kad bi se McH, Benz, RB i Ferrari borili za pobjede sljedeće godine. Honda bi morala imati najjači motor, RB će imati aero, Mercedes podjednako i jedno i drugo, ali onda stvarno ne vidim gdje bi tu Ferrari završio…


        0
        0

        0
      • Mclaren
        raca Prikaži

        @f1zd ,Nemoj zaboraviti da je to bila posljednja sezona sa Mercedesom, koji im zasigurno nije davao specifikaciju kao i Williamsu, a kamo li kao svom matičnom timu. To su i napomenuli s obzirom da postoji bojazan da se Honda ne dočepa nekih podataka??? I, kako su trebali završiti? Pravo je čudo da i FI nije bila ispred njih.


        0
        0

        0
  2. Fernando Alonso
    Alonso king Prikaži

    Samo cekam zalizane i ulickane Alonsa i Vandoornea pored MP4-32 kako otkrivaju plahte.Predsezonske testove pratim ko djeca teletabise al i sam znam da nema nekog pravog poretka.Australija ce sve otkriti


    0
    0

    0
  3. Mclaren
    raca Prikaži

    Po pričanjima, za sada, već smo osigurali najmanje treće mjesto. Tijekom zimske pauze bit ćemo drugi, a nakon zimskih testiranja, prvaci. Ostaje, reda-radi da, kada počne prvenstvo, odvezemo poneku utrku


    0
    0

    0
  4. Fernando Alonso 14
    AlonsoForever Prikaži

    dobro, stalno se govori o aero paketu, motoru, bolidu, šasiji, A GDJE JE MEHANIČKI GRIP BOLIDA? zašto bolid McLarena VARIRA kroz staze u stazu? zašto nije stabilan i kompletan kao recimo Ferrari i RB? Eto ne mora Mercedes, nego Ferrari i RB makar, da mu odgovara većina staza, a ne da se smjenjuje sve redom. Mehanički grip i trakcija u McLarena SU NULA, NULETINA. O tome niko živ ne govori. Da mi je nać negdje neki link da je neko pričao o McLarenovom mehaničkom gripu na bolidu…
    Svi vide sada u jesen, pa i u zimu pozitivne pomake,jer pronalaze 2-3 sekunde, a kad Mečka zvekne na tih 3 sekunde, još 2 sekunde? šta onda? prpa a? I opet samo čekam Ferrari da daje izjave poput onih prije 12 mjeseci, za titulu :-D


    0
    0

    0

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.