VN Belgije

25.-27. kolovoza 2017.

Riješen problem oko predsezonskog testiranja za iduću godinu

Pirelli. supersoft gume

Pirelli. supersoft gume

Debata koja se zakuhala kroz proteklih nekoliko tjedana dobila je svoj zaključak. Naime, Pirelli je zbog toplijih vremenskih uvjeta htio da se barem jedan test premjesti u Bahrein kako bi mogli obaviti kvalitetnije procjene novih guma. Podršku su im dali Mercedes i Ferrari, ali su se tom planu javno usprotivili Williams i Red Bull, ponajprije zbog ogromnih troškova.

Razlika između odlaska u Barcelonu i Bahrein za svaku ekipu bi iznosila oko 450 tisuća eura, a osim toga bilo bi puno kompliciranije donositi nove djelove za bolide.

Sada, nakon što su se sastale ekipe, Charlie Whiting i Bernie Ecclestone, odluka je donesena i oba testa će se voziti u Barceoni.

Prvi je na rasporedu 27. veljače do 2. ožujka, dok će drugi biti 7.-10. ožujka.

Gotovo je sigurno da će unutarsezonski test koji je planiran za Barcelonu nakon VN Španjolske biti prebačen u Bahrein, kao što je Christian Horner nedavno predložio.

To će pružiti Pirelliju dva dana testiranja po visokim temperaturama kako bi osigurali da za ostatak sezone gume budu na najboljoj mogućoj razini.

Iako bi u tom slučaju test došao nakon tri utrke, radi se o Australiji, Kini i Bahreinu gdje temperature nisu toliko visoke, naravno, uzevši u obzir da se u Bahreinu vozi noćna utrka.

Ne želite gledati reklame?

Komentiraj

VN Belgije- raspored vikenda
1. trening 25. kolovoza u 10:00
2. trening 25. kolovoza u 14:00
3. trening 26. kolovoza u 11:00
Kvalifikacije 26. kolovoza u 14:00
Utrka 27. kolovoza u 14:00
Ne želite gledati reklame?

Anketa

Kako ste reagirali na uvođenje "halo" sustava?

Rezultati

Loading ... Loading ...

Produlji život portala
Vaše korisničko ime na F1pulsu:

Zasad smo donacijama osigurali život portala do -
VN SAD-a!