VN Malezije

29. rujna-1. listopada 2017.

Korisnički panel

- RegistracijaZaboravio sam lozinku |

Najnovije s foruma

Sainz ne želi biti vječna “treća opcija” za Red Bull

Carlos Sainz, Toro Rosso

Carlos Sainz, Toro Rosso

Toro Rossov Carlos Sainz kaže da će iduće godine ostati u istoj ekipi i da je oko toga stvar riješena, ali isto tako je upozorio Red Bull da ne želi čekati zauvijek promociju u seniorsku ekipu.

“Nažalost za mene, izgleda da je Red Bull prilično sretan vozačkom postavom koju imaju,” kaže Sainz.

“Dobro je imati trećeg vozača poput mene koji čeka u slučaju da se nešto dogodi, ali ne mogu provesti cijeli život u ulozi opcije “za svaki slučaj” za Red Bull.”

“Oni ovo razumiju i uvjeren sam da znaju. Zbog toga je iduća godina vrlo važna za mene da postavim dobar temelj i krenem dalje, ako je Red Bull spreman da me uzme. Bilo bi mi veliko zadovoljstvo, a ako se to ne dogodi siguran sam da će shvatiti kako ne mogu provesti život u ulozi trećeg tipa.”

Iako Red Bull ima opciju zadržavanja Sainza nakon iduće godine, Španjolac je uvjeren kako će se nešto pitati i njega.

“Ovisi o njima žele li aktivirati tu opciju i zadržati me, ali ovisi i o meni, odnosno želim li još jednu godinu u Toro Rossu. Na kraju krajeva, Red Bull savršeno dobro razumije moje visoke ciljeve za 2018. i o tome ćemo razgovarati.”

Klikom na reklamu otvara se u novom prozoru!

“Kao sve u životu, kao svaki ugovor u Formuli 1, oni imaju opciju, a mogu je aktivirati kad god požele. Ali ja ću također igrati važnu ulogu u toj odluci, ne samo oni.”

Sainz je dodao i da Toro Rosso jako radi na razvoju bolida za iduću sezonu jer zna da trebaju dobre rezultate kako bi impresionirali Red Bull.

“Guram ih naprijed, svi zajedno guramo jer želimo kompetitivan bolid iduće godine s kompetitivnim peketom, kompetitivnu pogonsku jedinicu, kako bi bili u mogućnosti odraditi neke dobre utrke i osvojiti dobre rezultate. Biti u mogućnosti pružiti Red Bullu dobru sliku.”

“Puno ljudi će htjeti napraviti taj korak unaprijed i želio bih biti na vrhu te liste.”

Ako promocija ne dođe 2018., Sainz misli da mu Red Bull neće stati na put ako poželi otići.

“Red Bull je strog, ali inače su pošteni. Prema tome, osim ako me zaista, zaista trebaju za Red Bullovo mjesto, s čim bih bio jako sretan, uvjeren sam da će biti dovoljno korektni da nađu rješenje.”

Klikom na reklamu otvara se u novom prozoru!

Komentiraj

4 komentara

  1. mcl

    Sklapao je sam ugovor sa Rbom pa najbolje zna sta je prihvatio.Po meni steta sto nije mogao da predje u Renault .RB dok imaju Verstapena koga toliko maze i kad bi presao u RB nebi dobio neku sansu.Prema tome sto pre u neki drugi tim
    0
  2. Ma nece to tako dugo.Kad dode Gasly morat ce mu netko pomoc tako da ce Sainz biti manje vise 4.Salim se ,malo,ali stvarno su glupsoni.Tri godine u bolidu koji konkurira samo izmedu 8-15 mjesta,a sada jos i losije.On je na razini Verstappenq.Razlika je ta sto Verstappen ide na sve ili nista,ali na pitanje tko je veci talent….nema konkretnog odgovora.Po meni je VES bio preidilicno najavlljivan,ali me Sainz iznenadio onom recenoicom gdje kaze kako nije posteno da Max dode prije njega.Po meni buduce rivalstvo bas kao Ham-Alo
    0
VN Malezije - raspored vikenda
1. trening 29. rujna u 05:00
2. trening 29. rujna u 09:00
3. trening 30. rujna u 08:00
Kvalifikacije 30. rujna u 11:00
Utrka 1. listopada u 9:00
Klikom na reklamu otvara se u novom prozoru!

Anketa

Tko snosi najviše krivice za sudar na startu?

Rezultati

Loading ... Loading ...

Produlji život portala
Vaše korisničko ime na F1pulsu:

Zasad smo donacijama osigurali život portala do -
VN Meksika!