Andretti poziva Haas da potpišu američkog vozača

Izdvojeno

Marko Rakić

Prije 8 godina 2 min 0 komentara

Haas F1

Haas F1

Bivši vozač Formule 1 i svjetski prvak, Amerikanac Mario Andretti, poziva Haas da potpišu američkog vozača za sljedeću sezonu. Naime, pad popularnosti našeg omiljenog sporta je veoma izražen u SAD-u, pa tako svake godine ima sve manje i manje gledatelja u Austinu. Stanje se nešto poboljšalo otkako je Haas ušao u svijet F1, no još je to uvijek daleko od recimo 2000. godine, kada je na Indianapolisu bilo oko 250 000 gledatelja. Za usporedbu, prošle je godine u Austin došlo jedva 100 000 ljudi, što je prilično malo s obzirom na kapacitete staze. Andretti preporuča američkoj momčadi da razmisle o dovođenju domaćeg vozača za volan.

“Nadam se da će jednog dana potpisati američkog vozača, posebno zato jer se ovdje nalazi velika baza navijača. Kada bi bilo američkog vozača u F1, zanimanje za sport bi se znantno povećalo, ujedno i zbog staze koju imamo u vidu Circuit of the Americas.”

“Alexander Rossi je savršen primjer zaboravljenog vozača iz nepoznatog razloga. Bio je vrlo dobar u GP2 seriji, poznaje stazu dobro i ima iskustva. Ali, ako vas u obzir nije uzeo veliki tim, nema šanse da ćete pokazati ono što možete. Moja prva utrka u Formuli 1 bila je s Ferrarijem, top momčad, gdje sam nastupio kao treći vozač. Zamislite da se jedan od naših [američkih] talenata, pa i Alexander, pozove od strane Mercedesa da sudjeluje na ovakvom jednom događaju. Stvorila bi se priča, a Alexander bi pokazao što može.”


Odgovor

Trenutno nema komentara.
Budi prvi koji će napisati komentar!

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.