Ocon: Verstappenova kontroverzna agresija nije ništa novo

Izdvojeno

Marko Rakić

Prije 7 godina 2 min 0 komentara

press konferencija

Trenutno vozač Manora i kandidat za Renault sljedeće sezone, Esteban Ocon, kaže kako Verstappenova kontroverzna agresija nije ništa novo u svijetu utrkivanja. Francuzu je Max veoma dobro poznat, budući da se s njim borio za titulu u europskoj Formuli 3 prije dvije godine, kad je osvojio prvenstvno, no nije dobio priliku u F1 kao što je to bio slučaj s Verstappenom.

No, nije ni predugo čekao. Njegova prilika došla je ovo ljeto kad je presušio bazen novca kojeg je sa sobom imao Rio Haryanto. Od VN Belgije Ocon nije imao bolid prilagođen svojim proporcijama, pa se mučio u kokpitu jer čak nije imao niti sjedalo izmjereno prema svojoj stražnjici. Od VN Malezije Ocon nastupa u za njega prilagođenom kokpitu, te su rezultati odmah vidljivi, što dokazuje talent oko kojeg se dosta pričalo zadnje dvije godine.

“FIA nije bila uvijek sretna s nama”, govori Ocon o svojim dvobojima s Verstappenom u F3. “Ponekad je to bilo na granici nečeg zaista opasnog. Često smo dobivali upozorenja, ali nikad se nismo sudarili, iako takve utrke ponekad nisu bilo baš zabavne. Max je puno agresivniji od mene. On je u utrci cijelo vrijeme, a ja sam samo kada je to potrebno.”


Odgovor

Trenutno nema komentara.
Budi prvi koji će napisati komentar!

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.