Mark Webber se povukao iz profesionalnog utrkivanja

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 8 godina 2 min 5 komentara

Mark Webber, Porsche

Mark Webber, Porsche

Bivši vozač Formule 1 Mark Webber povući će se iz profesionalnog utrkivanja na kraju sezone WEC-a – obavili su u zajedničkom priopćenju on i njegova trenutna momčad Porsche.

Australac je nastupio u Formuli 1 215 puta. Vozio je za Minardi, Jaguar, Williams i Red Bull prije nego je napustio F1 na kraju 2013. godine prije dolaska nove turbo ere. Nikad nije osvojio naslov, a najbolji rezultati na kraju sezona su mu tri treća mjesta (2010., 2011., 2013.). Pobijedio je 9 puta uz 42 pobjednička postolja. 13 puta je ostvario pole position i 19 puta imao najbrži krug utrke.

“Došao sam tamo gdje pripadam. Porsche je brend kojeg sam uvijek najviše volio i koji mi najviše odgovara. Njihov 911 je legendaran po pitanju elegancije i performansi, a nikad nametljiv. To je jednostavno pravi automobil za svaki scenarij.”

“Nedostajat će mi brzina, downforce i natjecanje, ali želim otići dok sam još dobar i jako se radujem budućim izazovima.”

U Porscheu su također bili slatkorječivi:

“Mark Webber je sinonim za sve što Porsche predstavlja – sportski duh, moć izdržljivosti, direktan pristup i fokusiran rad prema uspjehu,” rekao je Porscheov CEO Oliver Blume.

“On je pun entuzijazma i uvijek pažljivo sluša. Želim se zahvaliti Marku na njegovim odličnim performansama u WEC-u i jako sam sretan što će ostati usko povezan s Porscheom u budućnosti.”

Povezani članak: Ljetna stanka, 22. dan: Mark Webber- rođen pod nesretnom zvijezdom


Odgovor

5 komentara

  1. Honda
    zekohonda Donator Prikaži

    ipak mi je ovo nekako prenaglo i prerano.


    0
    0

    0
    • Kush Prikaži

      Downsizing, bar u broju auta je sigurno jedan od razloga, ako u obzir uzmemo da na upad u F1, ili na napredak u istoj, čeka puno mladih talentiranih vozača, pa po toj logici, a iz renaultovog primjera i u realnosti, znamo da će i neki dobri mladi vozači ispasti i gledati tada prvo na lm seriju, dešava se što se dešava, inflacija vozača, zašto nebi takva marka, s takvim bolidom uzela 10-15 god mlađeg vozača podjednakih sposobnosti, ali vozača koji se još mogu razvijati i poboljšavati, koštaju 3-4 puta manje, i definitivno su u boljoj poziciji da svoje vozačko umijeće prilagođavaju novim tehnologijama, od nekog tko je na kraju karijere i za sve to treba puno više truda, njegovo ogromno iskustvo je ipak premalo na toj vagi, to je nažalost tako – prošlo je njegovo vrijeme,
      iako je priznajem i mene iznenadilo, da ne pravi možda mjesto najboljem prijatelju iz F1 vremena – podsjećam da jenson ostaje pod ugovorom nagodinu, pa nakon zimskih testova možda budemo pametniji ..


      0
      0

      0
      • Honda
        zekohonda Donator Prikaži

        ma, mark je doveden u porsche kao najveća zvijezda, lider tima, i sad mi je to nekako prenaglo sve skupa. sa 40 godina si u najboljim godinama za endurance.
        http://sportscar365.com/lemans/wec/webber-its-hard-to-do-this-job-half-hearted/


        0
        0

        0
      • Kush Prikaži

        Pa jesi, bar je nekada bilo tako, ali nije svatko kristensen, uostalom sam si odgovorio na tu dilemu u linku koji si postavio..
        a i sa rastom popularnosti i konkurentnosti serije sa jednosjedima vidimo dosta mladih vozača da voze, ne previše njih, ali LM recimo, gdje ulaze svi koji to mogu bilo kako ima i dosta klinaca, više nego u DTM-u sigurno, neznam dali itko osim merca tamo ima program za mlade vozače, a uvelo i p3 prototipe u evropsku seriju baš s namjerom razvoja mladih vozača, priznajem i mene je iznenadilo to ali sad znamo i zašto je tako odlučio, bar se on nauživao brzine u top serijama pa mu je valjda dosta, jer kako kažeš i on kaže, bilo je dosta tereta na njegovim plećima kada si lider u najjačem timu i moraš raditi jednako puno kao u F1, vozit će vjerojatno GT-e, ne vjerujem da će potpuno prestati voziti (pročitao članak samo do pola, ako, pa je to moja pretpostavka)


        0
        0

        0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.