VN Kanade
9.-11. lipnja 2017.

Vasseur natuknuo tko bi mogao voziti za Renault 2017.

Renault

Renault

S obzirom da su tri najjače momčadi za sljedeću sezonu već zauzete, sljedeće najvruće i najpoželjnije mjesto za vozače je Renault. Francuski proizvođač sučio se s prilično teškom sezonom, u kojoj je uknjiženo tek osam bodova, no velike se nade polažu u sljedeću godinu. Renault će tada nastupiti s bolidom kojeg su napravili sami od temelja, za razliku od trenutnog RS16, koji je ustvari modificirani prošlogodišnji Lotus.

Mnogo je vozača bilo povezivano s Renaultom sredinom sezone, no vremenom se taj broj filtrirao te je ostalo samo par kandidata. Kako sada stvari stoje, pedalu bi mogla dobiti obojica aktualnih vozača. U pregovorima je bio Sergio Perez, koji je na kraju ipak ostao u Force Indiji, Red Bull je blokirao bilo kakve razgovore sa Sainzom, spominjao se i Felipe Massa, a novo ime na listi je Nico Hulkenberg, za kojeg se spominje da ima izlaznu klauzulu u svom ugovoru koji ga veže za Force Indiju do kraja 2017.

Frederic Vasseur, šef Renaultovog odjela u Formuli 1, natuknuo je moguću vozačku postavu za sljedeću sezonu. Sada su tu dva nova imena, Daniil Kvyat i Valtteri Bottas, a Esteban Ocon je već stari kandidat.

“Hulkenberg je jedna od dvije ili tri mogućnosti, ali još ništa nije određeno. Nijemac i Francuz, to zvuči dobro. Ali Nijemac s Rusom ili Finceom također zvuči dobro. Postoji mnogo kombinacija.”

Ne želite gledati reklame?

Komentiraj

VN Monaka - raspored vikenda
1. trening 25. svibnja u 10:00
2. trening 25. svibnja u 14:00
3. trening 27. svibnja u 11:00
Kvalifikacije 27. svibnja u 14:00
Utrka 28. svibnja u 14:00
Ne želite gledati reklame?

Anketa

Tko će pobijediti u Monaku?

Rezultati

Loading ... Loading ...

Produlji život portala
Vaše korisničko ime na F1pulsu:

Zasad smo donacijama osigurali život portala do -
VN Mađarske!