VN Belgije

25.-27. kolovoza 2017.

Lauda: Mislim da Lewis ovog puta neće moći preokrenuti situaciju

Nico Rosberg i Lewis Hamilton, Mercedes

Nico Rosberg i Lewis Hamilton, Mercedes

Niki Lauda misli da Lewis Hamilton ovog puta neće moći okrenuti situaciju u svoju korist i ponovo sustići Nicu Rosberga. Lewis je na posljednjoj utrci krenuo iz prvog startnog reda, ali je već nakon stotinjak metara pao nekoliko pozicija i od tada je cijela utrka bila umanjivanje štete. Na kraju je u cilj došao treći, ali to je svejedno povećalo njegov zaostatak u ukupnom poretku za novih 10 bodova.

Sada Rosberg ulazi u završnicu sezone sa zalihom od 33 boda prednosti i ako ne bude problema s njegovim bolidom, Hamiltonu će biti teško doći do svog novog naslova.

“Nico u ovom trenutku radi sve ispravno. Ako sve bude išlo normalno – prvenstvo bi moglo biti odlučeno u idućih nekoliko utrka, a Lewis neće više moći uhvatiti Nicu. To je za mene savršeno jasno.”

“Nešto je dobiveno i izgubljeno tek kad se bodovi dodijele, ali ako se ništa ne dogodi na njihovim bolidima – ne vjerujem da će Lewis opet uspjeti okrenuti situaciju u svoju korist.”

Što se tiče cijele situacije oko napada na Verstappena u posljednjem zavoju, Lewis je za vrijeme utrke odmah prigovorio na svoj team-radio da se radilo o promjeni pravca prilikom kočenja, ali je nakon utrke promijenio stav i odbacio nagađanja da će Mercedes uložiti službeni prigovor.

Zapravo, Mercedes i jest uložio službeni prigovor, ali je nakon Lewisove poruke na društvenim mrežama taj prigovor i povučen.

Ne želite gledati reklame?

Komentiraj

VN Belgije- raspored vikenda
1. trening 25. kolovoza u 10:00
2. trening 25. kolovoza u 14:00
3. trening 26. kolovoza u 11:00
Kvalifikacije 26. kolovoza u 14:00
Utrka 27. kolovoza u 14:00
Ne želite gledati reklame?

Anketa

Kako ste reagirali na uvođenje "halo" sustava?

Rezultati

Loading ... Loading ...

Produlji život portala
Vaše korisničko ime na F1pulsu:

Zasad smo donacijama osigurali život portala do -
VN SAD-a!