1. predsezonski test
27. veljače 2017. u 9h

Korisnički panelRegistracija

Novo na forumu

Hamilton opovrgnuo Herberta: Problem je bio u mom startu

Lewis Hamilton

Lewis Hamilton

Utrka u kojoj je Mercedes osigurao konstruktorski naslov nije bila tako sretna za oba njihova vozača. Lewis Hamilton bio je drugi na startu, ali kad su se ugasila crvena svjetla njegov Mercedes se penzionerski pomaknuo unaprijed dok su konkurenti projurili pokraj njega. Na kraju je odličnom vožnjom i strategijom uspio doći do treće pozicije, ali je izgubio dodatnih 10 bodova u odnosu na Rosberga.

Johnny Herbert je objasnio situaciju time da je staza na toj strani bila mokra od pljuska koji je noćas oprao Suzuku. No, Hamilton je imao drukčije objašnjenje:

“Ne mislim da bilo do te lokve. Napravio sam pogrešku. Nakon toga je bilo nezgodno penjati se u poretku, ali dao sam sve od sebe.”

“Kotači su se vrtjeli u prazno, to je sve. Gubio sam vrijeme u odnosu na sve ostale. Možda je djelomično kriva i ta lokva, ali u principu problem je bio u inicijalnom startu.”

Na upit gdje je očekivao završiti nakon takvog starta, Lewis kaže:

“Ne sjećam se, iskreno. Bio sam daleko iza i gledao sam samo naprijed ispred sebe. U srednjem stintu bolid je bio dobar, općenito je osjećaj bio dobar. Borio sam se na kraju, ali nisam uspio.”

Hamilton se referira na borbu s Maxom Verstappenom u posljednjim krugovima utrke kada ga je Nizozemac zatvorio na kočenju za posljednju šikanu. Britanac je osporio takav potez na svoj team-radio, ali nakon utrke nije htio komentirati:

“Sad više nije važno. Učinjeno je i idemo dalje.”

Ne želite gledati reklame?

Komentiraj

9 komentara

 1. Zanimljivo da sada ne tvrdi da su takvi potezi od strane Verstappena pokazatelji da je on pravi racer.

  0

  0
 2. Spr

  Pa nema sta drugo da kaze posto bi demantovao sam sebe.

  0

  0
 3. Joj Herberta, majko mila
  Pa sam Lewis govori kako je zasrao start.
  Usput, čestitke Lewisu na 100. podijumu. Nije mala stvar.
  Prost ima samo 6 podija više i pada slijedeće sezone.
  A i MS je dostižan u npr. 4-5 sezona.

  0

  0
 4. A sad i lokva….To ko da ja kazem Alonso je zavrsio 16 jer se probudio na lijevu nogu.Ricci je bio daleko od Verstappena jer nije obilno doruckovao,ferrarijeva strategija je bila losa jer im kalkulator nije imo kvalitetne baterije.Hamilton je jedan od najboljih ali neide mu ove sezone.Sve je nekako krivo.

  0

  0
  • ajd ne drami bgti, pa svi su sa desne strane imali pomalo zafrkan start, Max je 2. bio u prvoj krivini, a Daniel 5/6, a startali su jedan iza drugog… svejedno je reko da nije lokva kriva, vec on sam

   0

   0
   • Glupost! Cijela desna strana je popušila pozicije u izbjegavanju Hamiltona i dobro da je sve prošlo bez sudara jer tko zna (ili se zna) tko bi dobio kazne raznorazne od strane Charlieja i ekipe

    0

    0
   • Vettel je odlično startao sa te strane. I da je bilo mjesta sa desne strane od Hamiltona, probio bi se na drugo mjesto.

    0

    0
   • I dva Red Bulla nisu startali jedan iza drugog. Obojica su bila u drugom startnom redu, a to je jedan pored drugog. Iza njih Perez i Vettel. A kao što sam rekao, Vettel je odlično startao. Iako je Hamilton zasmetao i njemu i Ricciardu, obojica su puno bolje stratala od njega.

    0

    0
 5. Bravo. Tako priča prvak. Glavu gore i u nove pobjede.

  0

  0
Testiranja 2017. (Barcelona)
Rezultati 1. dana
Ne želite gledati reklame?

Anketa

Kakve su vam prve reakcije na nove bolide?

Rezultati

Loading ... Loading ...