1. predsezonski test
0
5
dana,
0
7
sati,
5
8
minuta,
4
3
sekunda

Korisnički panelRegistracija

Novo na forumu

Raikkonen pozitivno iznenađen brzinom Ferrarija

Kimi Raikkonen kaže da je pozitivno iznenađen brzinom Ferrarija nakon što se kvalificirao na treće mjesto za sutrašnju utrku u Japanu.

Finac je još jučer govorio kako u Ferrariju ima puno brzine jer su postizali dobra vremena unatoč nemirnom bolidu, a te probleme sa setupom su očigledno riješili jer je od pole positiona bio samo tri desetinke daleko, a dobru formu Ferrarija dokazuje i četvrto mjesto Sebastiana Vettela koji je bio 0,081s iza Kimija.

“Ovo je više-manje isti bolid kao onaj kojeg smo vozili prije tjedan dana,” kaže Raikkonen. “Mislim da se nitko nije puno mijenjao. Pozitivno sam iznenađen dobrim ponašanjem bolida i dobrom brzinom. Bilo je teško pronaći pravi balans, ali zasad je dobro.”

“Treće mjesto nije ono što želimo, ali blizu smo. Nije bilo previše loše.”

Ferrari je na Suzuku donio devet setova soft guma, što je više od bilo koje druge ekipe, što znači da su imali dovoljno za sve tri kvalifikacijske runde.

Red Bull, koji je ovdje završio iza Ferrarija, je imao samo šest setova i morali su u prvoj kvalifikacijskoj rundi ići na medium. Na upit je li korištenje softa pomoglo, Raikkonen kaže:

“Nije odmoglo, to je sigurno. Lakše je kad imate više pokušaja na istim gumama jer onda možete izvršiti fino ugađanje.”

“Cijelog vikenda nas muči podupravljanje. Čak i u kvalifikacijama nas je usporavalo malo u prvom sektoru, ali na kraju je ipak bilo dobro. Mali detalji moraju doći na svoje mjesto i danas su u većoj ili manjoj mjeri došli. Bolid je bio jako dobar i idemo pokušati napraviti barem jednako dobar posao sutra, ako ne i bolji.”

Ne želite gledati reklame?

Komentiraj

Jedan komentar

Datumi predstavljanja bolida
Williams - 17. veljače 2017.
Sauber - 20. veljače 2017.
Renault - 21. veljače 2017.
Force India - 22. veljače 2017.
Mercedes - 23. veljače 2017.
Ferrari - 24. veljače 2017.
McLaren - 24. veljače 2017.
Red Bull - 26. veljače 2017.
Toro Rosso - 26. veljače 2017.
Haas - 26. veljače 2017.
Ne želite gledati reklame?

Anketa

Kakve su vam prve reakcije na nove bolide?

Rezultati

Loading ... Loading ...

Top članci ovog tjedna