Raikkonen pozitivno iznenađen brzinom Ferrarija

Vijesti

Ante Vetma

Prije 8 godina 2 min 1 komentara

Kimi Raikkonen, Ferrari

Kimi Raikkonen, Ferrari

Kimi Raikkonen kaže da je pozitivno iznenađen brzinom Ferrarija nakon što se kvalificirao na treće mjesto za sutrašnju utrku u Japanu.

Finac je još jučer govorio kako u Ferrariju ima puno brzine jer su postizali dobra vremena unatoč nemirnom bolidu, a te probleme sa setupom su očigledno riješili jer je od pole positiona bio samo tri desetinke daleko, a dobru formu Ferrarija dokazuje i četvrto mjesto Sebastiana Vettela koji je bio 0,081s iza Kimija.

“Ovo je više-manje isti bolid kao onaj kojeg smo vozili prije tjedan dana,” kaže Raikkonen. “Mislim da se nitko nije puno mijenjao. Pozitivno sam iznenađen dobrim ponašanjem bolida i dobrom brzinom. Bilo je teško pronaći pravi balans, ali zasad je dobro.”

“Treće mjesto nije ono što želimo, ali blizu smo. Nije bilo previše loše.”

Ferrari je na Suzuku donio devet setova soft guma, što je više od bilo koje druge ekipe, što znači da su imali dovoljno za sve tri kvalifikacijske runde.

Red Bull, koji je ovdje završio iza Ferrarija, je imao samo šest setova i morali su u prvoj kvalifikacijskoj rundi ići na medium. Na upit je li korištenje softa pomoglo, Raikkonen kaže:

“Nije odmoglo, to je sigurno. Lakše je kad imate više pokušaja na istim gumama jer onda možete izvršiti fino ugađanje.”

“Cijelog vikenda nas muči podupravljanje. Čak i u kvalifikacijama nas je usporavalo malo u prvom sektoru, ali na kraju je ipak bilo dobro. Mali detalji moraju doći na svoje mjesto i danas su u većoj ili manjoj mjeri došli. Bolid je bio jako dobar i idemo pokušati napraviti barem jednako dobar posao sutra, ako ne i bolji.”


Odgovor

1 komentar

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.