Raikkonenova prva pobjeda, Schumacherov povratak i ostalo iz Malezije

Izdvojeno

Marko Rakić

Prije 8 godina 3 min 0 komentara

Schumacher, Irvine, Malezija 1999

Na službenoj stranici Formule 1 izašlo je 10 najboljih trenutaka sa svih 17 održanih VN Malezije. LINK

  1. U prvom videu pogledajte prvu pobjedu Kimija Raikkonena te prvo postolje Fernanda Alonsa na VN Malezije 2003.
  2. Michael Schumacher vraća se nakon loma noge u Silverstoneu 1999., te na novoj stazi vozi nevjerojatne kvalifikacije, gdje ostavlja timskog kolegu Irvinea za gotovo sekundu. Na presici je potvrdio kako će u utrci čuvati leđa Irvineu te mu pustiti pobjedu ukoliko bude iza njega. To je na kraju i napravio.
  3. Perez uzima svoje prvo postolje, a Alonso u slabom Ferrariju uzima pobjedu na VN Malezije 2012.
  4. Druga utrka prošle sezone na kojoj su Ferrari i Sebastian Vettel priredili malu senzaciju, pobjedivši Mercedes na stazi gdje to nitko nije očekivao. Nakon utrke, emotivni Seb je rekao: “Ovo je ispunjenje još jednog dječačkog sna. Još ne mogu vjerovati da se ovo dogodilo.”
  5. Vettel je u igri i na sljedećem video klipu. U pitanju je 2013. godina, svima poznati multi 21, dogovor kojim Vettel nije smio prijeći Webbera ako bi se ovaj našao u vodstvu. Nijemac to nije ispoštovao, te je prešao Australca. Gledateljima je pružio sjajno utrkivanje, a Red Bullovim glavešinama dvije-tri sjede.
  6. Utrka 2009. godine svakako je donijela neke stvari kojih se i dan danas rado prisjećamo. Kimi Raikkonen je na toj utrci mahnito jeo sladoled, Massa je dobio radio poruku “Felipe baby stay cool”, a bolidi su se na natopljenoj stazi okretali kao na ledu. Uz to, VN Malezije 2009. je još uvijek zadnja utrka na kojoj su dodijeljeni polovični bodovi.
  7. Vitaliy Petrov krivo je procjenio situaciju nakon izlijetanja sa staze, te je poletio malo više nego je planirao, zbog čega je morao odustati, budući da mu je puknuo stup upravljača.
  8. Vraćamo se ponovno na 2013., ali na druge timske odredbe, koje je napravio Ross Brawn u korist Lewisa Hamiltona. Rosberg je navaljivao, molio da ga puste, no Brawn je odgovorio: “Negative Nico, negative.” Nijemac je na kraju ostao iza Hamiltona.
  9. Sudar Fisichelle i Webbera u posljednjem zavoju nikako nije “upasao” Australcu, koji je bio prilično razočaran potezom Giancarla. Naime, Fisico je pokušao vratiti poziciju, no gume su mu bile potpuno potrošene te potez nije bio fer prema Webberu, kojeg je izbacio iz utrke.
  10. Alonsovo izlijetanje 2013. godine bilo je hladan tuš nakon što je u Australiji uzeo drugo mjesto, te je bolid bio konkurentan za pobjede.

 


Odgovor

Trenutno nema komentara.
Budi prvi koji će napisati komentar!

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.