Raikkonen ponovo pokazuje partije pravog prvaka

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 8 godina 2 min 0 komentara

Kimi Raikkonen, Ferrari

Maurizio Arrivabene je nedavno pohvalio Kimija Raikkonena i rekao da Finac nije prvak ni za što, te da to dokazuje na stazi. Pritisak na Lewisa Hamiltona tijekom VN Singapura bio je stvaran, te ga je Raikkonen i prešao na stazi nakon što je Hamilton napravio pogrešku. No, novo zaustavljanje u boksu vratilo mu je tu poziciju i Kimi je ostao bez pobjedničkog postolja.

Završio je na četvrtom mjestu drugu utrku u nizu te je sada samo pet bodova iza Vettela u vozačkom prvenstvu. Prošle sezone u ovo vrijeme kasnio je čak 113 bodova.

“Kada pričamo o Kimiju – on nije svjetski prvak ni za što,” kaže Arrivabene.

“Bio je vrlo, vrlo dobar u Singapuru, posebno kad je pretekao Hamiltona, iako je Hamilton napravio malu pogrešku. Nekad radite greške jer vas tip iza vas pritišće. Kimi ima dovoljno iskustva i po mom mišljenju bilo je odlično.”

Arrivabene je također pohvalio Vettelov tempo jer je Nijemac došao do pete pozicije dok se borio kroz grid, te je nakon dva sata vožnje završio samo 27 sekundi iza pobjednika.

“Sebastian je imao fantastičnu utrku. Strateški smo napravili dobar posao i iskoristio je to maksimalno. Bilo je fantastično.”

Rezultati Ferrarija ove godine u utrkama

AUS BAH KIN RUS ŠPA MON KAN AZER AUSTRIJA VB MAĐ NJEM BEL ITA SIN Bodovi
Sebastian Vettel 3 DNS 2 RET 3 4 2 2 RET 9 4 5 6 3 5 153
Kimi Raikkonen RET 2 5 3 2 RET 6 4 3 5 6 6 9 4 4 148

Pretjecanje Mercedesa

Raikkonenovo pretjecanje Hamiltona bilo je tek šesto prestizanje jednog bolida Mercedesa ove godine, ako isključimo same startove u utrke. U Kini je Hamilton imao oštećenje nakon incidenta u prvom zavoju i prošli su ga Ricciardo i Raikkonen.

Zatim je Hamilton u Bakuu izgubio pozicije od Bottasa i Verstappena. Nico Rosberg je imao loš vikend u Monaku i tamo je izgubio poziciju od Nice Hulkenberga, a osim toga – Verstappen ga je prešao u Silverstoneu.


Odgovor

Trenutno nema komentara.
Budi prvi koji će napisati komentar!

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.