VN Belgije

25.-27. kolovoza 2017.

Video dana: Podsjetnik na prvu Vettelovu pobjedu u Ferrariju

Prošlo je gotovo godinu i pol od prve Vettelove pobjede za Ferrari, kada je odličnom i smirenom vožnjom donio slavlje sebi i svojima prvi put nakon sezone 2013. Prije početka utrke, ništa nije mirisalo na pobjedu neke druge momčadi osim Mercedesa, a u kišnim kvalifikacijama je već drugu godinu uzastopno Vettel omašio pole position za par stotinki.  No, izlet Ericssona u šljunčanu klopku prvog zavoja doveo je sigurnosni automobil na stazu, te je mnogo vozača otišlo na promjenu. No, to nije učinio Sebastian Vettel, koji je tako ostao na čelnoj poziciji, a iza njega je bilo još nekoliko bolida koji su ostali na starijim gumama.

Hamilton i Rosberg brzo su prelazili suparnike, probijajući se kroz poredak, a za to vrijeme je Vettel nizao ekstra brze krugove, te je Hamilton zaostajao 10 sekundi kada je stigao na drugo mjesto. Svi su tada očekivali da će Mercedes polako topiti prednost te da će na kraju Ferrarijev Vettel pasti. Takvo nešto nismo vidjeli, već su se događali problemi s gumama za Mercedes, dok je Seb letio stazom ka svojoj prvoj pobjedi nakon VN Brazila 2013. U Mercedesovom boksu rasla je nervoza, a s druge strane je svakim krugom sve više rasla buka koju su proizvodili Ferrarijevi navijači, časteći svog novog pobjednika.

Sebastian Vettel je nakon 56 krugova slavio svoju 40. pobjedu te treći put s različitim timom, što je malobrojnim vozačima u Formuli 1 pošlo za rukom.

 

Ne želite gledati reklame?

Komentiraj

4 komentara

 1. Fino se podsjetiti prve pobjede za Ferrari. A važna je i ta napomena da je jedan od rijetkih koji su pobijedili sa tri različita tima. A za prethodna dva je donio prve pobjede. I treba napomenuti da je ovdje preskakao Mercedese na stazi, ko iz šale. Tako da nema govora da su ih samo strategijom pobijedili. Imali su najbolji tempo, i to je i donijelo pobjedu.
  0
 2. Iako je Ferrari pobjedio, nekako mislim da je ipak ta pobjeda došla ponajviše zbog dobre strategije koje ove godine nikako ne uspijevaju napraviti, pogotovo mislim na Australiji kada su ćak oba bolida bila na prvim pozicijama pa su tu zabrljali, pa onda također i u Kanadi, pa kao što su zabrljali po meni također i s ovom prošlom utrkom u Singapuru s Raikkonenom… Očito im fali neki čovjek za dobru strategiju!!!
  0
 3. Jbt, Ferrari je tada imao pobjedničku strategiju za razliku od Mercedesa. Tko bi rekao nakon ove sezone :)

  Inače vettelov najduži niz bez pobjeda je 21 utrku tj. od kada je započinjao karijeru pa do one svoje prve utrke u Monzi 2008. Drugi mu je upravo u tom razdoblju od Brazila 2013 do Malezije 2015 koji je trajao 20 utrka. Ako sljedeću utrku ne pobijedi upravo će nadmašiti svoj “rekord”… :/
  0
 4. jedan od najljepših dana u 2015. godini za mene :)
  0
VN Belgije- raspored vikenda
1. trening 25. kolovoza u 10:00
2. trening 25. kolovoza u 14:00
3. trening 26. kolovoza u 11:00
Kvalifikacije 26. kolovoza u 14:00
Utrka 27. kolovoza u 14:00
Ne želite gledati reklame?

Anketa

Kako ste reagirali na uvođenje "halo" sustava?

Rezultati

Loading ... Loading ...

Produlji život portala
Vaše korisničko ime na F1pulsu:

Zasad smo donacijama osigurali život portala do -
VN SAD-a!