Raikkonen vjeruje da bi mekane gume izdržale do kraja

Izdvojeno

Marko Rakić

Prije 8 godina 1 min 4 komentara

Kimi Raikkonen, Ferrari

Kimi Raikkonen kaže kako nije siguran da bi ga Lewis Hamilton ulovio u zadnjem stadiju VN Singapura da je ostao na mekanim gumama. Podsjetimo, Ferrari je krug nakon Lewisovog odlaska u boks pozvao Raikkonena na promjenu guma kako bi pokrili Mercedesovu strategiju, no to se pokazao kao pogrešan potez. Unatoč tome što je Kimi izašao na bržim gumama, srebrna strijela aktualnog svjetskog prvaka bila je neuhvatljiva za Finca.

“Trebamo proći kroz sve podatke koje imamo za utrku da vidimo što smo mogli bolje napraviti. Oni (Mercedes) su se uspjeli probiti ispred nas preko boksa, te nije bilo mnogo načina kako bi povratili izgubljenu poziciju. Kao što sam rekao, moramo pogledati sve podatke koje imamo.”

“Ono u što sam siguran je da smo mogli ostati na ovim gumama do kraja. Bi li nas uhvatili da je tako bilo? Ne znam. Mislim da je bilo stvari koje smo mogli bolje napraviti, ali puno je lakše nešto reći nego napraviti.”


Odgovor

4 komentara

  1. The Doctor Prikaži

    15 krugova prije kraja, Hamilton stavlja supersoft gume, a Raikkonen je bio sa soft gumama prije ulaza u box. Nema šanse da bi zadržao prednost ispred Hamiltona kroz 15 krugova. Čak i kad je nakon ulaza u box Raikkonen stavio ultrasoft gume, nije mogao ni primirisat Hamiltonu. Pohvala za strategiju, al činjenica je da Mercedes ove sezone ima prejak bolid, i nema te strategije RB-a ili Ferrarija koje bi ih učinile konkurentnim na stazi.


    0
    0

    0
    • mika Prikaži

      Trebali su ga ostaviti na softu apsolutno ne bi ništa izgubili samo su mogli dobiti.


      0
      0

      0
    • Sebastian Vettel
      senja Prikaži

      Kad je Ricciardo izašao iz boksa bio je samo par sekundi ispred Hamiltona. Na istim SS gumama. Zašto ga Hamilton nije uhvatio? Nego mu je ovaj pobjegao bruku…
      Mislim da je Kimi mogao ostati na S gumama do kraja. Ovi bi ga možda stigli (tada bi i Ricciardo bio iza njega). Ali je pitanje bi li ga obojica uspjeli prestići na ovakvoj stazi. Jer i kad bi ga stigli to bi bilo pred sami kraj, i već bi potrošili gume. Vjerujem da bi barem jednoga uspio zadržati iza sebe. A Ferrari kad već nije reagovao na vrijeme, onda su ga trebali ostaviti. Kao što je Mercedes uradio sa Rosbergom.


      0
      0

      0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.