Vettel stao na stranu Ferrarija

Izdvojeno

David Vidović

Prije 8 godina 2 min 7 komentara

vettel

Sebastian Vettel se morao pomiriti startom sa začelja na sutrašnjoj utrci nakon kvara na ovjesu njegovog Ferrarija tijekom Q1. Prije godinu dana na ovom mjestu Vettel je osvojio pole poziciju a zatim i pobijedio na utrci vodeći od početka do kraja i zagolicao maštu svim gledateljima da je Mercedes ranjiv i pobjediv. I prije ovog vikenda fanovi Formule 1 su priželjkivali sličan pad Mercedesa u Singapuru, ali umjesto toga loša sreća je zapratila Vettela koji je ispao u prvoj kvalifikacijskoj rundi nakon neuspješnog i pomalo očajnog pokušaja da prođe u Q2 s pokvarenim bolidom. Iako su neke riječi i reakcije bili ishitrene, Vettel je poslije kvalifikacija stao u obranu Ferrarija i pozdravio odluku momčadi da ga ostavi na stazi nakon što su otkrili problem preko telemetrije dok je Sebastian bio na krugu zagrijavanja, jer ionako ne bi imali dovoljno vremena da poprave bolid i pošalju ga ponovo na stazu.

“Dio stražnjeg ovjesa je pukao tijekom kruga zagrijavanja.Izgleda kao da je dio koji spaja prednji i stražnji anti-roll bar pukao i bolid se vukao na tri kotača, što nije baš idealno. U prvi mah sam pomislio da je puklo nešto u prednjem dijelu bolida, ali nakon nekog vremena postalo je jako teško voziti i bio sam siguran da je problem straga. Tijekom sljedećeg kruga u garaži su shvatili da ne mogu riješiti problem na vrijeme, a bilo je jasno da nisam mogao biti dovoljno brz za prolaz dalje. Ovo je jako rijedak kvar, srećom da se dogodio na samo jednom bolida a ne na oba. Na trećem treningu sam se osjećao jako dobro i podigao sam moral pred kvalifikacije, ali nažalost nisam mogao pokazati što sve mogu.

“Zaostatak za Mercedesom je veliki, dosta veći nego što su svi mislili da će biti, i za nas i za ed Bull. Oba Mercedesa su trebala biti u prvom redu, ali Daniel je odradio sjajan posao.”

Vettel je još tijekom davanja izjave sugerirao da bi Ferrari mogao iskoristiti priliku i uzeti novi motor za njegov bolid, jer kazne neće uveliko utjecati na njegovu startnu poziciju sutra.


Odgovor

7 komentara

  1. David Croft
    Ferrari Prikaži

    Neka uzmu novi PU ako su pametni…ništa ih ne košta.


    0
    0

    0
  2. chuck Prikaži

    Pa nek uzmu odma 3 za svaki slucaj ili mozda 7 za svaku utrku do kraja


    0
    0

    0
  3. induviedo Prikaži

    Nevjerojatno koliko pehova čovjek ima ove sezone


    0
    0

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.