Buemi: Mladi vozači će se bojati sjesti u ove bolide za 2017.

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 8 godina 2 min 1 komentara

Red Bull

Red Bull

Bivši vozač Toro Rossa Sebastien Buemi vjeruje da će ogromna promjena tehničkog pravilnika prouzročiti strah kod mlađih vozača jer će bolidi biti toliko izazovni za vožnju.

Buemi je već testirao Red Bullov RB11 koji je modificiran za Pirellijeve nove šire gume i više downforcea, a testove je obavio u Mugellu u Italiji. Svjetski prvak Formule E i WEC prvak iz 2014. misli da će se faktor straha biti očit za one koji se budu htjeli natjecati na ovom nivou.

“Očigledno, bolidi će biti brži. Bit će puno brži, puno teži fizički za vožnju.”

“Mislim da će se Formula 1 vratiti na čelo bolida koji su jako teški za vožnju. Kao novi vozač – bit ćete preplašeni sjesti u bolid, što je dobro.”

“Što se tiče zanimljivijih utrka, to ne mogu reći. Bit će brži u zavojima, sporiji na pravcu, pa je teško reći hoćemo li vidjeti više pretjecanja. Ali, bit će sigurno izazovnije, i to je ono kako bi F1 trebala biti.”

Napomenuo je da bi trebalo biti u redu za one koji su već nekoliko godina u F1, ali za nove vozače može biti šok.

“Fizički će biti teško, što nije bio slučaj u posljednje tri ili četiri sezone. Mislim da gume izgledaju dobro, bolid izgleda brz i kad se ne kreće. Mislim da će biti sjajno. Veće sile, više brzine u zavojima – sve je to dobro. Ekipe će se trebati prilagoditi brzo, pa bi moglo poremetiti poredak na gridu.”


Odgovor

1 komentar

  1. Nigel Mansell
    The Simpsons Prikaži

    Vrlo sexy članak. :)
    Jedva čekam tu 2017!!


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.