VN Kanade
9.-11. lipnja 2017.

Button: Moguć je nastavak karijere u Super GT seriji

Jenson Button, McLaren Honda

Jenson Button, McLaren Honda

Jenson Button izjavio je kako moguć nastavak karijere u japanskoj “Super GT” seriji 2017. godine.

McLarenov aktualni vozač objavio je tijekom talijanskog vikenda kako se neće natjecati u F1 prvenstvu sljedeće godine. Kao što je već poznato, Stoffel Vandoorne bit će partner Fernandu Alonsu. Button i dalje inzistira na priči da ne odlazi u mirovinu i da je moguć njegov povratak u F1 2018. godine.

Svjetski prvak iz 2009. godine planira živjeti život po vlastitom rasporedu iduće godine i navodi kako su utrke u rallycrossu ili Super GT seriji realnost.

“Želim provesti više vremena s obitelji i prijateljima i činiti druge stvari… volim triatlon i možda ću se uz to natjecati u rallycrossu ili Super GT seriji u Japanu. Toliko je opcija koje me čine uzbuđenim, jer napokon mogu posložiti život kako želim. U Formuli 1 sam punih 17 godina, to je moj cijeli život kao odrasle osobe, tako da želim provesti barem 1 godinu života po rasporedu koji ne diktira F1,” izjavio je Jenson novinarima Reutersa tijekom promotivnog vikenda prije VN Singapura.

Super GT serija je Japanska serija “touring” automobila. Jenson bi se, u tom slučaju, priključio bivšem F1 pilotu Heikkiju Kovalainenu i bivšem McLarenovom testnom vozaču Oliveru Turveyu.

Ne želite gledati reklame?

Komentiraj

VN Kanade - raspored vikenda
1. trening 9. lipnja u 16:00
2. trening 9. lipnja u 20:00
3. trening 10. lipnja u 16:00
Kvalifikacije 10. lipnja u 19:00
Utrka 11. lipnja u 20:00
Ne želite gledati reklame?

Anketa

Tko je bio vozač utrke na VN Monaka?

Rezultati

Loading ... Loading ...

Produlji život portala
Vaše korisničko ime na F1pulsu:

Zasad smo donacijama osigurali život portala do -
VN Mađarske!