Red Bull prestaje s razvojem bolida, McLaren nastavlja do kraja sezone [anketa]

Izdvojeno

Marko Rakić

Prije 8 godina 2 min 20 komentara

Fernando Alonso, McLaren

Fernando Alonso, McLaren

Na bolidima za 2017. radi se već naveliko, što znači da momčadi uglavnom prebacuju fokus na sljedeću godinu. No, pristup prema aktualnoj sezoni različit je od momčadi do momčadi, pa tako Red Bull svoj bolid više neće razvijati od VN Singapura, dok će McLaren do kraja sezone donositi unaprijeđenja za MP4-31. Gledajući konstruktorski poredak, McLaren se nalazi samo tri boda ispred Toro Rossa, koji također ima dobar aerodinamički paket, ali slabiji motor. S druge strane, Red Bull ima 11 bodova više od Ferrarija, s boljim aero paketom, ali slabijom pogonskom jedinicom, stoga obje momčadi iz naslova mogu izgubiti. Christian Horner rekao je par riječi o Red Bullovim planovima za nastavak sezone:

“Cijela tvornica usredotočena je na bolid za 2017. godinu. Imamo neka poboljšanja za Singapur te par sitnica za sljedeće utrke, no ništa značajno. Nadam se da ćemo u Singapuru biti bliže Ferrariju te da ćemo im otežati posao znatno više nego u Monzi. No, veseli to što dolaze staze koje će nam odgovarati – Malezija, Meksiko, Japan.”

Iz McLarena su vrlo optimistični glede nastavka sezone, posebno Alonso i Button, koji misle da bi se krajem sezone mogli boriti s Ferrarijem.

Je li realno očekivati borbu McLarena s Ferrarijem krajem sezone?

Rezultati

Loading ... Loading ...

Odgovor

20 komentara

  1. fap Prikaži

    Anketa Ferrari i Mclaren pa gde ce siroti Mclaren protiv Sampionskog Ferrarija pa zar ne bese taj Ferrari najavljivao juris na titulu od svake sledece trke samo samo da imaju cist start da se Mer edesi polupaju i da Rbi odustanu i eto oni sampioni i da jos Vettel se ne zakuca u Kimija i eto radosti navijacima .I gde ce onda jedan Mclaern protiv takvog Ferrarija.
    Nego sta cemo ako stvarno u nekoj od preostalih trka Mclaren i bude ganjao Ferrari,kad vec Ferrari ne moze Mrecedes i RB


    0
    0

    0
    • Kimi Raikkonen 7
      Ciki-F1 Pretplatnik Prikaži

      Fap-pa ti se više baviš Ferrarijem nego svojima. Kada ćeš priznati da ti je Ferkan u srcu.


      0
      0

      0
    • ferrari-bih Prikaži

      McLaren neće stići ferrari i sljedeće godine


      0
      0

      0
    • avalon Prikaži

      vidiš da se i na f1pulsu može pisat protiv ferraria bez posljedica , a ti se jadan žalija kako si tek na GP1 portalu “udahnija punim plućima” tj bez konzekvenci si moga kenjat po ferrariu :) :) :) zbog “nepravde” ( nemogučnosti blaćenja ) si napustija ovaj portal , “opleja” po njemu na konkurentskom i sad si se … vratija !?? interesantno ;) nego… šta ćemo ako u nekoj od preostalih trka McL bude debelo zaostaja za ferrariem ? osmislit novo omalovažavanje crvenih iz maranela kojeg si se neko vrime suzdržava ka “povratnik” ? jbga , animozitet prema ferrariu je kod tebe jači od etike , poštovanja jer mnogi ih povremeno znaju ocrnit ali ne onako patološki kako ti uvik nastojiš u svakom trenutku kat ti se ukaže prilika . uostalom šta i da se desi da McLH u nekoj od 7 preostalih trka bude ganjala ferrari ? da možda ne dostignu zaostatak od 231 bod koliko McLH zaostaje za ferrariem ? :) :) :) ferrariu je 3. misto u konstruktorskom zagarantirano ( možda mogu bit i 2. ? ) , a honda više od 5. ne može ;) da TR ima ovogodišnju spec motora ne bi bili ni potencjalno 5. jer bi ih i mali , siromašni ( u odnosu na resurse McLH ) odera , a i još siromašniji sauber bi im da msilit da je bilo novčića ove sezone . MCLH je napredovala ali dijelom zahvaljujući “smjeni” lotus/renault , staroj PU TR i besparici saubera koja osim nove ferrarieve PU nije imala novaca skoro za ništa značajno po pitanju nadogradni ….


      0
      0

      0
      • Michael Schumacher
        Slavenowsky Donator Prikaži

        clap clap avalone :thumbs:


        0
        0

        0
      • Michael Schumacher
        Slavenowsky Donator Prikaži

        Fap ako stvarno McL bude ganjao Ferrari, ja cu im cestitat na tome. Ako McL (koji btw. jedini nastavlja razvoj ovog bolida) ne sustigne Ferrari, sta cemo onda?

        Hocemo li se smijat sto su i dalje nesposobni ili cemo to zaignorisati i podvuci jednu jasnu crtu da je sve osim Mercedesa i dalje promasaj!

        Ja iskreno ja od srca zelim da se McL digne na noge, kao i svi timovi, da mi caca dominira F1 dodijao bi mi, a kamo li ovo.

        I ne znam koliko imas godina, al stvarno kako se ne emancipujete vise oko komentara, pogotovo ovakvih trolerskih

        Chillaj malo…


        0
        0

        0
      • fap Prikaži

        Cenzura na delu .
        Sta sam ja ovde vredjao Ferrari.
        Pa zar do skoro niste svi pisali kako je Ferrari stigao Mercedes a ja kad kazem da nije to je bilo vredjanje.Zar vi niste sami pisali kako Ferrariju treba cista trka a i uprava je to trazila.Jel su ispala oba Mercedesa i ko je pobedio.Jel sa Vettel spucao u Kimija a pardon to vam je kriv Verstapen cak i kad sam Vettel kaze da je krivica njegova.
        I sta ja sa vredjam Ferrari kad su to sve vasi argumenti sad vam je odjednom dobro i drugo mesto a nije lose ni treci ako budu.Kad sam ja to pisao u prvoj polovini sezone ja sam tada redjao Ferrari a vama je sad super..I naravno da se i ne nadam da ce o e sezone Mclaren da prestigne Ferrari ali i vi ste se nadali da budete sampioni.
        A za sledecu sezonu ce da vidimo ko ce dabude bolji


        0
        0

        0
      • Michael Schumacher
        Slavenowsky Donator Prikaži

        Niko ne kaze da vrijedjas, vec izmices bezveze kamencic ispod stijene… ;)

        Ferrari je u Monzi pokazao da je brz, ali aerodinamicki dosta slab. Taj deficit se ne moze nadoknadit samo brzinom. Razvoj boloda je stao jos davno!

        Mozda je tebi to tesko da shvatis, ali izmjene u infrastrukturi, gdje se mijenja glavni sef, koji je alfa i omega tima je ogroman problem. Ferrari je dosta kasnio sa razvojom aerodinamike, dok su motor napravili sasvim sigurno rame uz rame Mercedesu.

        Ferrari je najveci update imao prednje krilo i to je to! Kasnije su samo busili rupice i neke sitne detalje dodavali na bolidu.

        Cekali su svi Allisona i to im se odbilo od glavu. I sta sad, Boze moj, Ferrari i sa ovakvim rasulom je opet ravnopravan sa svima. Tim se vec okrenuo ka 2017, jer sad da ispravljaju krive Drine je kasno. Mercedes je nedostizan, a RBR se donekle moze obuduzdat.

        I sto se tice nadanja, to svako ima pravo, pa cak i ti da se nadas da ce McL biti bolji od Mercedesa, zasto ne? Al realnost je nesto drugo i treba se pomiriti sa cinjenicom.


        0
        0

        0
    • Sebastian Vettel
      senja Prikaži

      Da mi je znati po kojoj retardiranoj logici pojedinaca je moguće da se bolid ispred zakucaje u onoga iza…


      0
      0

      0
    • avalon Prikaži

      ova rečenica “Nego sta cemo ako stvarno u nekoj od preostalih trka Mclaren i bude ganjao Ferrari,kad vec Ferrari ne moze Mrecedes i RB” me inspirirala da napravim komparacije dosadašnjih trka po postignutim vrimenima … očito je da se ferrari ove sezone ne može ganjat sa mercedesom ali sa RB !?!?!? valjda ne može iako je odnos u dosadašnjim ” okršajima” ( 14 trka ) 7 Vs 7 šta znači da se itekako “ganjaju” i u vozačkom i konstruktorskom poredku . McLh koja bi se navodno mogla ganjat sa ferrariem do kraj prvenstva je imala najmanji zaostatak za crvenima 14 s u belgiji i 15 s u mađarskoj , a inače je zaostatak bija prosječno otprilike pola kruga ;) iz ferraria je najavljivana borba sa mercedesom ove sezone , valjda koja pobjeda više nego lani ali baš osvajanje titule ?!?!??! završit MOŽDA 2 u obe kategorije ( potencjalna mogučnost ) nije loše uz ovakav merc . i to služi ka podloga za omalovažavanje tima ( ne uzimajući u obzir npr allisonove obiteljske probleme tragično završene !?!? ) od navijača tima ( valjda je to McLH jer teško mi je definirat njegovu “ljubav” … mržnju vrlo lako ) koji je lani najavljiva pobjede od samog početka prvenstva , a na kraju su završili 16. i 17. u vozačkom i 9. ( lošija samo marussia ) u konstruktorskom ?!?!?!? a da je prvo “pomest” pred svojim vratima pa onda gledat pred tuđa jer i ove sezone je u 14 trka McLH u 9 završavala sa krugom zaostatka za vodečima . koliko se to puta desilo ferrariu sa kojim bi se do kraja prvenstva McLH trebala ganjat ? a da se prvo “izganjaju” sa williamsom i FI koji su btw pun kur financijski slabiji od njih , a grubo rečeno i vozački jer vozači McLH imaju zajeno osvojene 3 , a vozači williamsa i FI NIJEDNU titulu ;) a i ovo objašnavanje šta je iprid , sa strane je… ma bingo . loše je kad se ne viruje svojim očima koje gledaju fotku jer da je ovo umisto starta bilo na cilju pitam se ko bi završija 1. , ko 2. , a ko 3. :) :) :) možda bi pobjednik bija seb koji nije bija isprid nego sa strane kimija kako je to objektivno objasnija cijenjeni forumaš ;)


      0
      0

      0
      • fap Prikaži

        Stvarno neznam cemu toliki komentari.A na kraju da nema mene pa tebi bi verovatno bilo dosadno.
        Izadji malo uzivaj u zivotu nije sve u pisanju .
        Ja sam ti juce ostavio lep odgovor bez vredjanja ali ga ocigledno gazde izbrisali .
        Ne vidim svrhu da se s tobom objasnjavam i da gubim vreme na maratonske tekstove .


        0
        0

        0
  2. Fernando Alonso
    Alonso king Prikaži

    Ispravak-Mclaren je 3 boda ispred Toro rossa

    Nadam se ja borbi i svim silama vjerujem u Ferrari vd Mclaren ove godine ,ali u anketi je ono REALNO presudilo u odgovor ne :(


    0
    0

    0
  3. Mclaren
    raca Prikaži

    Mislim da je ovo jedina anketa u kojoj ne ću sudjelovati, jer za mene nema baš nekog smisla Pa to bi onda značilo da je McLaren u bliskoj borbi i sa RB-om, a prešišao bi, onako, olako i Williams i FI. Di su realni temelji za to? Smanjit razliku, to da i malo iskočit ispred druge dvije ekipe, ali ništa više. Niko sretnij od mene da griješim.


    0
    0

    0
  4. Fernando Alonso
    r.u.m. Prikaži

    Ja bi prije to nazvao: Honda nastavlja razvijati motor …


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.