1. predsezonski test
0
6
dana,
2
0
sati,
1
9
minuta,
4
3
sekunda

Korisnički panelRegistracija

Novo na forumu

Renault potpuno usmjeren na 2017.

Iako se znalo da Renault neće biti naročito dobar ove godine, nitko nije očekivao ovako loše rezultate. Šasija prošlogodišnjeg Lotusa bila je jedna od boljih na gridu, barem početkom sezone. Razlog lošijih rezultata momčadi u drugom dijelu sezone bio je nedostatak novca, zbog čega je Lotus na kraju prodan Renaultu. Francuski gigant odlučio je nastupiti s blago redizajniranom šasijom Lotusovog posljednjeg bolida, što se nije pokazao kao naročit potez, budući da je forma Renaulta u najmanju ruku žalosna. A još je žalosnija činjenica da je ovaj bolid razvijan tijekom sezone, no nije bilo nekakvih konkretnih rezultata. Cyril Abiteboul je u nekoliko rečenica objasnio koja su očekivanja momčadi za sljedeću sezonu.

“Mislim da sljedeće godine možemo napraviti veliki pomak. Ove sezone nemamo dobar tempo, uostalom, tim ne radi punim kapacitetom jer se na ovom bolidu od početka sezone nije intenzivno radilo. Renault je potpuno usmjeren na 2017., stoga vjerujemo da imamo priliku biti konkurentni. Pri tome ne mislim da budemo novi Brawn GP, već da na svakoj utrci budemo kandidati za osvajanje bodova. Mislim da takvo nešto možemo napraviti kada na snagu stupe nova pravila.”

Cyril je još dodao kako je atmosfera u momčadi veoma dobra, unatoč lošim rezultatima, te da su očekivanja za sljedeću sezonu velika.

Ne želite gledati reklame?
Vezane teme: #Renault

Komentiraj

Datumi predstavljanja bolida
Williams - 17. veljače 2017.
Sauber - 20. veljače 2017.
Renault - 21. veljače 2017.
Force India - 22. veljače 2017.
Mercedes - 23. veljače 2017.
Ferrari - 24. veljače 2017.
McLaren - 24. veljače 2017.
Red Bull - 26. veljače 2017.
Toro Rosso - 26. veljače 2017.
Haas - 26. veljače 2017.
Ne želite gledati reklame?

Anketa

Otvarate li F1puls češće preko mobitela ili preko stolnog računala/laptopa?

Rezultati

Loading ... Loading ...

Top članci ovog tjedna