VN Singapura bit će Rosbergova 200. F1 utrka

Izdvojeno

Marko Rakić

Prije 8 godina 2 min 8 komentara

Nico Rosberg

Nico Rosberg već je stigao do svoje 200. F1 utrke, čime je postao peti aktualni (Button, Alonso, Massa i Raikkonen) vozač koji je prešao taj veliki broj kojim se ne mogu mnogi pohvaliti. Nico je karijeru započeo 2006. godine s Williamsom, koji je te godine bio prilično loš i kvarljiv bolid. Ipak, u svojoj prvoj utrci je uspio odvoziti najbrži krug utrke, čime je skinuo rekord najmlađeg vozača koji je uspio to napraviti. To je, uz mnogobrojne neslavne rekorde, jedini koji je u njegovom posjedu.

Kad smo već spomenuli neslavne rekorde, bilo bi dobro reći koji su to. Najneslavniji rekord koji Rosbergu najteže pada je zasigurno taj što je u karijeri skupio 21. pobjedu, a nikad nije postao svjetski prvak, čime je uvjerljivo prvi na listi vozača bez naslova. Drugi najbliži mu je Stirling Moss sa 16 pobjeda. Po pitanju pole positiona još uvjerljivije drži prvo mjesto, s 28 osvojenih, a najbliži mu je Rene Arnoux s 10 manje. Stigao je do 50 postolja, čime se izjednačio s Jensonom Buttonom te postao šesti aktualni vozač koji ih ima toliko u svom posjedu.

S obzirom da smo kod velikih promjena pravila u Formuli 1 uglavnom vidjeli pad do tada najjače momčadi, lako je moguće da je preostalih sedam prvenstvenih utrka za Rosberga “biti ili ne biti”.

Hoće li Rosberg ove godine osvojiti naslov prvaka?

Rezultati

Loading ... Loading ...

Odgovor

8 komentara

  1. Sebastian Vettel 5
    Vettel-Ferrari Donator Prikaži

    Mozak je rekao ne, ali srce je ipak stavilo da će osvojiti. Teško će mu uspjeti, ali želim vjerovati da hoće i iskreno mu to želim, ma da mu je posao dosta otežan na VN Belgije kad je Hamilton osigurao motore do kraja sezone (indirektno zahvaljujući FIA-i) i spletom sretnih okolnosti došao do 3. mjesta.


    0
    0

    0
  2. Fernando Alonso
    Alonso king Prikaži

    Ako pogledamo Merc u 2016 rekli bi da im je dominacija sve manja i manja,ali ako cemo pogledati jos jednom vidjeli bi da su do sada samo jednom izgubili.Ako ne zakazu u singapuru velika je vjerovatnost da ce biti onaj retro style gdje tim pobjeduje sve osim jedne utrke u sezoni.Sto se tice Nice i Lewisa tu ce biti jos borbi.Hamilton leti svaku utrku.Na neciju zalost a na neciju srecu on je lijepo zasrao par startova i dobio kaznu starta sa zacelja i imao par okrsaja na pocetcima utrke sto je ovu sezonu i ucinilo ovakvom borbom za naslov.Neki se nece slozit ali ja mislim da je Lewis brzi i da ce osvojiti ako ne bude problema sa startovima itd.Ono sto nama treba je netko poput Alonsa,Vettela ili cak nekog od ovih mladaca koji su brzi ili znaju protiv Lewisa jer meni je za kvale i desetinka u istom bolidu previse a ne one 4 iz monze


    0
    0

    0
  3. Ross Brawn
    Tuzlaensis Prikaži

    Ne mislim da će iduća promjena pravila donijeti pad dominantne momčadi kao što je to bio slučaj s Red Bullom. Mercedes i pored sjajne PU ima odličan odjel za aerodinamiku, prelako ih se otpisuje


    0
    0

    0
  4. fap Prikaži

    Sta ferrarijevci rade u anketi pa kod njih ti onoda i komsiji crkne krava.Samo zaje..li ste se ko god da bude bice
    MERCEDES


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.