1. predsezonski test
0
4
dana,
2
3
sati,
3
8
minuta,
3
1
sekunda

Korisnički panelRegistracija

Novo na forumu

Massa je skoro otišao iz Formule 1 nakon perioda u Ferrariju

Felipe Massa, Ferrari

Felipe Massa kaže da je prije tri godine intenzivno razmišljao o napuštanju Formule 1 kada je Ferrari odlučio da će na njegovo mjesto doći Kimi Raikkonen.

Brazilac je svih svojih 11 pobjeda ostvario upravo u Ferrariju, a naslov svjetskog prvaka pobjegao mu je u posljednjim metrima VN Brazila 2008. godine. Debitirao je 2002. u Sauberu, a nakon ove sezone će se povući u mirovinu.

“Razmišljao sam da to napravim prije tri godine. Trebate biti snažni i odlučiti stvari koje su nekad teške, to sam ja napravio. Sretan sam i osjećam olakšanje zbog ovog što radim, mislim da je ove godine pravo vrijeme za to.”

“Ponosan sam na svoju karijeru”

Massa je na nekoliko sekundi (zajedno s boksom Ferrarija) mislio da je postao svjetski prvak, ali je Lewis Hamilton u posljednjem sektoru Interlagosa prešao Timu Glocka i tako petim mjestom osigurao svoj prvi naslov. Te sezone je bilo puno drame, a za Massu je možda najvažnija ona u Singapuru kada je pri izlasku iz boksa zapeo i odvukao sa sobom cijev za nadolijevanje goriva. U toj namještenoj utrci nije došao do bodova i zajedno s otkazivanjem motora u Mađarskoj – ključni bodovi su otišli u nepovrat.

“Izgubio sam naslov za jedan bod, ali bio sam na pole positionu i osvojio sam utrku, prema tome – odradio sam sve u svojoj moći,” komentirao je utrku u Brazilu.

“Nije ovisilo samo o meni već o puno drugih stvari koje su se dogodile prije. Ne želim ulaziti u te priče, ali Singapur je za mene bio nešto vrlo tužno. Bile su tu još neke utrke poput Mađarske, ali sve je to dio sporta.”

“Kao što sam rekao, jako sam ponosan na svoju karijeru. U ovakvim momentima kada odlazim – morate pričati iz srca.”

Ne želite gledati reklame?

Komentiraj

Jedan komentar

  1. Prvak si bio na svega deset sekundi dok Hamilton nije obišao Glocka prije one ravnine koja vodi na startno-ciljnu.Nemaš pobjeda ni približno poput Schumija,Hamiltona,Senne,Alonsa itd. a za mene si još uvijek jedan od najboljih na gridu.Nema tu rezultata a grid će bez njega biti posve drugačiji.Uza sve to i Button kaže do viđenja.Eto posve nova pravila,nove prilike i sve to al nema njih,nema dva vozača stare garde 21. stoljeća to je ono najtužnije.Massa je zaslužio taj naslov i za mene je prvak bez obzira što to ne piše

    0

    0
Datumi predstavljanja bolida
Williams - 17. veljače 2017.
Sauber - 20. veljače 2017.
Renault - 21. veljače 2017.
Force India - 22. veljače 2017.
Mercedes - 23. veljače 2017.
Ferrari - 24. veljače 2017.
McLaren - 24. veljače 2017.
Red Bull - 26. veljače 2017.
Toro Rosso - 26. veljače 2017.
Haas - 26. veljače 2017.
Ne želite gledati reklame?

Anketa

Kakve su vam prve reakcije na nove bolide?

Rezultati

Loading ... Loading ...

Top članci ovog tjedna