VN Belgije

25.-27. kolovoza 2017.

Toto Wolff: Singapur nam je još uvijek nepoznanica

Lewis Hamilton, Singapur 2015.

Lewis Hamilton, Singapur 2015.

Mercedesov šef Toto Wolff se nada da se ove godine neće ponoviti neobjašnjivi debakl njegove ekipe na stazi u Singapuru.

Podsjetimo, 2015. su i Lewis Hamilton i Nico Rosberg ovdje imali velikih problema s performansama, u kvalifikacijama su bili izvan prva dva startna reda, a samo Rosberg je završio utrku i to mučeći se s postavkama bolida i gumama.

Mercedes je obavio istragu i zaključili su da su pogrešno procijenili performanse guma, te da je to drastično utjecalo na njihovu brzinu, ali još uvijek nije jasno hoće li se problem ponoviti jednom kad opet iziđu na stazu u Singapuru.

“Došli smo do određenih zaključaka koji su nam pomogli u narednim utrkama i kroz sezonu. U Singapuru ćemo provjeriti jesu li ti zaključci bili točni. Više stvari je pošlo po krivu, zato sam sad uzbuđen i znatiželjan kako će to izgledati ove godine.”

Naglasio je kako su jake strane njihovog bolida uravnotežene, te da je zbog toga dobar na različitim stazama.

“Vidite da smo mi proizveli bolid koji je brz na svim stazama. Imamo 21 utrku u kalendaru, a neke od njih su drastično različite jedna od druge te je važno da naša kombinacija motora i šasije radi dobro svugdje.

“Ali, imate ekipe koje su ekstremno dobre na stazama poput Singapura, a istovremeno nisu kompetitivne na stazama poput Monze. Onda možete ući u priču svaljivanja krivice na motor. Ali, ako vaš bolid udara u zrak i ima ogroman nagib prema prednjem kraju – ne možete očekivati da ćete biti brzi na pravcu. Ključ je u pronalasku kompromisa i vidjet ćemo što će se dogoditi u Singapuru,” komentirao je Wolff, očigledno aludirajući na Red Bull.

Ne želite gledati reklame?

Komentiraj

4 komentara

 1. Ko zna? Možda baš ne znaju šta nije bilo u redu. Šta je god istina nadajmo se da će im se opet ponoviti prošlogodišnji Singapur. :)

  Možda i ima tu nešto. Koliko se sjećam, oni su tu bili nešto brži u odnosu na 2014. godinu. Otprilike kao i na ostalim stazama. Samo što je Ferrari bio drastično brži.
  0
 2. Nakon Laudinog osvrta na prošlogodišnji Singapur,rekoh još samo fali Wolff i nije trebalo dugo čekati.
  Neznam kog vraga dokazuju,možda su preslabi jer na Hardu nisu čitavu sec. brži od ostatka na US?
  Da ih zbog ove kuknjave bez pokriča neko odere,nisam presiguran kakvu bi pilanu izmisljli ili stvarno pripremaju teren za nekakva “iznenađenja”,ko će ga znati?
  0
 3. Ne znam kako sami sebi nisu dosadni s ovim pilama naopako. Varali u Italiji, zaštićeni k’o polarni medvjedi i izbjegli kaznu. Sabotirali Singapur ili se nisu snašli u međuvremenu da ponovo lažiraju pritisak a ne budu uhvaćeni.
  0
 4. Frantic Donator

  “Neobjašnjivi debakl”…., haha, dobar :mrgreen:
  Vuče, ne seri matere ti
  0
VN Belgije- raspored vikenda
1. trening 25. kolovoza u 10:00
2. trening 25. kolovoza u 14:00
3. trening 26. kolovoza u 11:00
Kvalifikacije 26. kolovoza u 14:00
Utrka 27. kolovoza u 14:00
Ne želite gledati reklame?

Anketa

Kako ste reagirali na uvođenje "halo" sustava?

Rezultati

Loading ... Loading ...

Produlji život portala
Vaše korisničko ime na F1pulsu:

Zasad smo donacijama osigurali život portala do -
VN SAD-a!