Raikkonen: Sad ciljamo na Red Bull

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 8 godina 2 min 1 komentara

Kimi Raikkonen, Ferrari

Kimi Raikkonen, Ferrari

Kimi Raikkonen kaže da je glavni Ferrarijev cilj u ovom stadiju pobjeđivanje Red Bulla i osvajanje drugog mjesta u konstruktorskom poretku.

Ferrari je u ovu sezonu ušao s namjerama da izazove Mercedes za naslov, a sve na krilima tri pobjede od prošle sezone. Ipak, nije pošlo po planu i ove godine nisu osvojili nijednu pobjedu i Sergio Marchionne je stoga nedavno priznao da će se fokusirati na 2017., obzirom da ciljevi za 2016. nisu ispunjeni.

Raikkonen shvaća da cilj više nije isti kao na početku sezone, ali isto tako tvrdi da Ferrari ne može odbaciti ovu sezonu u potpunosti:

“Očito želimo biti drugi jer više ne možemo pobijediti. Možda postoji mogućnost ako druga ekipa uopće ne završi više utrka. Izgubili smo drugo mjesto prije nekoliko utrka, a u posljednja dva vikenda se poboljšavamo. Idemo u dobrom smjeru pa se nadamo da će to biti slučaj i na nadolazećim utrkama.”

Ferrari je u Monzi bio brži od Red Bulla, a djelomično i zbog nove pogonske jedinice. Raikkonen je završio 4., a Vettel 3., iza dva Mercedesa. Na upit je li propustio najbolju priliku za podij do kraja sezone, Kimi kaže:

“Ne, siguran sam da ćemo imati još prilike. Cilj je uvijek završiti visoko, vidjet ćemo. Moramo nastaviti davati najbolje od sebe i siguran sam da ćemo doći do podija.”


Odgovor

1 komentar

  1. Pirelli Hard
    Monty Prikaži

    Tko got da je početkom sezone najavio borbu s Mercedesom,taj ima veće oči nek želudac,jer i borba protiv RB-a zahtjeva izuzetan napor.RB polako ali sigurno upada u več viđenu kolotečinu-kako sezona odmiče,oni se dižu-i ako Ferrari osvoji drugo mjesto,u okolnostima koje ih ove sezone nisu mazile,napravili su puno,zapravo ostvarili maksimalno moguće.


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.