Ecclestone: Mercedes je pomogao Ferrariju, ali nedovoljno

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 8 godina 2 min 5 komentara

Maurizio Arrivabene i Toto Wolff

Maurizio Arrivabene i Toto Wolff

Bernie Ecclestone kaže da je za Ferrarijeve muke ove sezone zaslužan Mercedes, ali koliko god to logično zvučalo, obzirom da je Mercedes dominantna ekipa i ove godine, Bernie to misli u jednom posve drugom kontekstu.

Naime, prošle godine smo pisali o izjavi Helmuta Marka koji je javno rekao da Mercedes sigurno pomaže Ferrariju u razvoju, te da je za kredibilitet sporta dobro ako se Ferrari vrati u borbe za sam vrh. Ta priča je utihnula, ali je sada Ecclestone oživio:

“Mercedes im je pomogao, ali očito nedovoljno,” rekao je Ecclestone na pitanje zašto Ferrariju ne ide ove sezone.

Toto Wolff odmah odgovara:

“Bernie uvijek govori da smo im nedovoljno pomogli. Naravno da nismo pomagali. Na kraju krajeva – uspjeh čine ljudi, zar ne, Bernie? S pravim ljudima postići ćete pravi rezultat.”

“Zaista to misliš?” upitao ga je Ecclestone. “Sve u ovom poslu se vrati oko tračeva. Toto kaže da Mercedes nije pomogao Ferrariju, prema tome, očito im nisu pomogli jer on govori istinu. Ja samo govorim ono što čujem. I to je dobro da su im pomogli. Samo kažem da su im mogli pomoći malo više!”

Mercedes se bliži svojoj trostrukoj duploj kruni, a Ferrari je, unatoč dobroj formi na početku sezone, propustio doći do pobjede ove godine, te je na trećem mjestu u konstruktorskom poretku.


Odgovor

5 komentara

  1. fap Prikaži

    Nedovoljno ha mozda su trebali da im daju svoj motor.
    Ili mozda ove godine Mercedes pomaze Renaultu


    0
    0

    0
  2. Mercedes
    Jester Donator Prikaži

    Ako su im već pomagali, mogli su im pomoći malo više? Isto kako i on pomaže manjim momčadima da ne krpaju kraj s krajem poštenom raspodjelom novca?

    A s druge strane, ako tako gledamo – mogli su i ne pomoći. Pa nije ovo olimpijada da se utrkivaju jer je samo važno sudjelovati. Zahvaljujući upravo njemu.


    0
    0

    0
  3. Ferrari
    c0bra01 Prikaži

    Čemu uopće pomagati konkurenciji?


    0
    0

    0
    • Kimi Raikkonen 7
      Iceman Donator Prikaži

      Čemu? Kao što sam mnogo puta rekao, Formula 1 je prvo biznis + 20 ostalih stvari, a na zadnjem mjestu je sport.
      Dakle priča ide ovako. Prije 2 godine Red Bull prijeti odlaskom iz F1. Nemaju konkurentan PU, rival/i kao razmišljaju da bi im ustupili svoj PU, što na kraju krajeva nije imalo veze s vezom. Renault ozbiljno razmišlja o budućnosti u ili izvan F1.
      Bernie prijeti vraćanjem V8-ica.
      Ferrari je svojim belajima.
      I tu nastupa Mercedes, firma koja je uložila enormne novce da bi imali ovo danas. A to je dominacija u F1, dobar marketing, odlična prodaja Mercedesovih automobila i implementacija dio tehnologije u njihova vozila sadašnjosti i budućnosti.

      E sad kojim redom krenuti.
      1) Ne žele ugroziti svoju dominaciju, ali i ne žele dati svoju AS (čitaj PU) Red Bullu. Ne žele da Red Bull napusti F1 i onda nastaje čitav kolaps, Merc ce doci na loš glas, Berni će pogurat povratak V8-ica itd.
      Ajmo pomoći onome tko će se podignuti ali nas nemože ugroziti. Btw to je Ferrari, svetinja, najstarija momčad, najtrofejnija momčad, treba nam Ferrari za dobar imidž F1 i bla bla bla. Da li su na pladnju Wolfa Zimmermana, Mercedesovog stručnjaka za nešto vezano uz PU. Ferrari će se dići, ali poznavajući njihovu kramu od šasije (s oproštenjem, ali to je krama ako gledamo momčadi koje imaju “isti” proračun pa i one koje su daleko od basnoslovnih 300 milijuna eura kao npr. Toro Rosso) bit će zacementirani drugi.
      Stvoriti će se dojam da Ferrari napreduje, da se može vrlo brzo izvući iz gabule i nitko neće moći prigovarati kako Mercedes dominira, jer imaš momčad koja ih kao ugrožava. Sad kad prevrtim film gotovo da ne sumnjam kako su ono prošle godine bile poklonjene pobijede. Ali dobro….
      Ferrari smo riješili…. a kao začepili smo gubicu liscima iz Red Bulla….

      2) No nekako treba i smiriti RB. Renault!!!! Dakle ne može me nitko uvjeriti da Mercedes nije i malo pomogao Renaultu. Postoji poslovna veza između ove dvijje marke automobila, tjesno surađuju, dijele i Ocona… Renault kao razmišlja da ode, i onda ma ajmo ipak ostati i srede PU u roku keks i još im ostane koliko ono tokena? 20?
      Dakle uvjeren sam da je Mercedes imao prste u poboljšanju Renaultova PU. Riješio je dvije muhe jednim udarcem. Red Bull je napokon prestao lajati, Renault je ostao i vratio se kao konstruktor.

      3) Mercedes zadovoljan. Njihov tehnološki dragulj je i dalje pod “haubom”. Pomogao je konkurenciji toliko koliko je potrebno. Mislim stari moj…. Monza… Power staza…. Razguzili su konkurenciju. Mogli su im komotno dati i hard gume i opet bi pobijedili. Dakle čista dominacija. Jbt staza ima 6 zavoja. Ne može mi nitko pričati o krivoj strategiji Ferrarija i ostalim kerefekama.


      0
      0

      0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.