VN Monaka
25.-28. svibnja 2017.

Arrivabene odgovorio na kritike o Ferrarijevoj strategiji

Sebastian Vettel, Ferrari

Sebastian Vettel, Ferrari

Ferrarijev šef Maurizio Arrivebene se nasmijao na pretpostavke o pogrešnoj strategiji njegove ekipe, rekavši da bi jedno zaustavljanje manje bila puno gora opcija.

Sebastian Vettel i Kimi Raikkonen su utrku završili na trećem i četvrtom mjestu, iza dva Mercedesa. Dok su Mercedesi odabrali jedan ulazak u boks (soft-medium), u Ferrariju su se odlučili na dva (supersoft-supersoft-soft).

“Čuo sam nakon utrke neke komentare da je jedno zaustavljanje bila bolja strategija za nas. Smijao sam se tome zajedno s našim inženjerima. Morate se zaštiti ako idete na jedno zaustavljanje. Mi smo činili suprotno, bili smo agresivni.”

“Da smo odradili istu strategiju kao oni, bili bi 11 sekundi sporiji nego što jesmo. Prema tome, mi smo bili na bržoj varijanti.”

Vettel je završio 6 sekundi ispred Raikkonena i bio je jedini domaći vozač na postolju, a i on kaže da je ekipa danas dala svoj maksimum.

“Znali smo da će biti teško protiv Mercedesa i bilo je. Ali, napravili smo odličan posao, završiti na trećem i četvrtom mjestu bio je optimum, više od toga nije išlo.”

“Imali smo drukčiju strategiju, imali smo svježe gume i očekivali smo da ćemo biti brži i početi ih hvatati. No, to nije bilo dovoljno da ih pritisnemo.”

“Lewis je odradio jedno zaustavljanje manje od nas pa smo znali da će biti ispred, ali problem je bio u tome da je bio previše ispred. Nismo bili dovoljno brzi da ga uhvatimo. Imali smo dobar ritam, ali ishod je očekivan. Mercedes je brži u utrci i rezultat je bio jasan.”

Ne želite gledati reklame?

Komentiraj

Jedan komentar

  1. Razumno i očekivano. Ko je stvarno očekivao da će Ferrari moći pratiti Merc u istoj strategiji taj ne prati dovoljno dobro F1…
    0
VN Monaka - raspored vikenda
1. trening 25. svibnja u 10:00
2. trening 25. svibnja u 14:00
3. trening 27. svibnja u 11:00
Kvalifikacije 27. svibnja u 14:00
Utrka 28. svibnja u 14:00
Ne želite gledati reklame?

Anketa

Tko će pobijediti u Monaku?

Rezultati

Loading ... Loading ...

Produlji život portala
Vaše korisničko ime na F1pulsu:

Zasad smo donacijama osigurali život portala do -
VN Mađarske!