Alonso i Hamilton u obrani “izvanrednog” Verstappena

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 8 godina 2 min 22 komentara

Fernando Alonso i Max Verstappen

Fernando Alonso i Max Verstappen

Fernando Alonso i Lewis Hamilton stali su u obranu Maxa Verstappena nakon što je mladi Nizozemac doživio kritike sa svih strana zbog svojih poteza tijekom VN Belgije, s naglaskom na obrambene manevre na Kemmel pravcu protiv Kimija Raikkonena i Sergija Pereza.

“Mislim da postoji pravilo koje kaže da se ne smijete pomicati u zoni kočenja, prema tome ne smijete se pomicati ako je bolid pokraj vas. Jedno pomicanje je dozvoljeno dok god ste ispred bolida koji je iza vas.”

Novinar je zatim upitao znači li to da je Verstappen bio u pravu braniti se protiv Raikkonena onako kako je to učinio, Alonso je odgovorio:

“Da.”

“Što se tiče Maxa, mislim da Kimi nije bio pokraj njega na dugom pravcu. Max se pomaknuo i otjerao Kimija na travu. Bilo je vrlo kasno i možda nije prosudio gdje je Kimi, ali je Kimi bio još uvijek iza njega. Pravilo, ovakvo kakvo jest, je još uvijek dobro.”

Lewis Hamilton nije htio analizirati slučaj, ali je također imao riječi hvale za Verstappena:

“Osobno nemam mišljenje o tome jer nema veze sa mnom,” kaže Lewis. “Nastojim se ne uplitati u tuđe poslove. On je brz, dobar vozač. Još uvijek uči, mlad je, tek mu je 18 godina. Većina nas je radila neka sr*** s 18 godina, prilično sam siguran. Ovaj tip ima pobjedu pod svojim imenom i izvanredan je vozač. To je sve što vidim.”


Odgovor

22 komentara

  1. Formula1
    f1zd Prikaži

    Mogu misliti što bi bilo da je to njima napravio…


    0
    0

    0
  2. Spr Prikaži

    I ovi veliki vozaci postaju pickice,a kada se to njima uradi onda je to katastrofalno,pitanje zivota i smrti!


    0
    0

    0
  3. Dietrich Mateschitz
    Ante Vetma glavni urednik Prikaži

    “All the time you have to leave the space” očito ne vrijedi više…
    https://www.youtube.com/watch?v=gAJ9ysCD7nI


    0
    0

    0
  4. Sebastian Vettel 5
    Ronin Donator Prikaži

    A kaj će drugo reći ta dva ljubomorna jazavca nego da je Vettel kriv :)


    0
    0

    0
  5. Fernando Alonso
    Alonso king Prikaži

    Nevezano uz Verstappena ,ali meni se čini da su Alonso i Hamilton postali poprilično bliski ahahah.Daj Bože da gledamo opet borbu njih dvojice.


    0
    0

    0
  6. fjaka Prikaži

    a da to idiot napravi jednom od njih vidija bi šta rone suze na radio ahahaha koji đikani


    0
    0

    0
  7. Lady Prikaži

    Ma vidi vraga!

    Alonso i Hamilton stali u obranu Maxa??!! Znači nisam jedina budala koja brani Maxa! I ovi su očito budale….jel? Ili? Ili je njihova riječ i mišljenje ipak malo jače od mnogih ovdje na portalu…..


    0
    0

    0
    • David Croft
      Frantic Donator Prikaži

      Lady, taj isti Alonso je prije mjesec dana kritikovao Maxa.
      Ove ne znam odakle je preuzeto, po mom mišljenju mogu samo reći da seru ko foke obojica.
      Sad bi volio da dođu malo u dvoboj s Maxom, i to pod uslovom da se Max nastavi ponašati na stazi onako kako se ponaša.
      A ima ispod postavljen clip o “ostavljanju” prostora.


      0
      0

      0
    • Mclaren
      KERS Prikaži

      I ja sam jos jedna budala koje dijeli mišljenje s tobom..vjerojatno da nije Max dirnuo u ferrari nista se nebi dogodilo..


      0
      0

      0
    • Sebastian Vettel 5
      Vettel-Ferrari Donator Prikaži

      Lady, hajmo se ne praviti ludi, zašto bi ovakve izjave imale bilo kakve veze sa objektivnošću, aktualni vozači daju izjave javnosti radi politiziranja (ne da racionalno anaiziraju sva dešavanja na stazi o kojim nisu imali pojma prije već što se trka završila) i s obzirom na okolnosti i situaciji žele ostaviti najboljim dojam sebe, tako da će prije svake izjave kalkulirati kako osvojiti najviše “poena” publike, sem u slučajevima kad se radi o njihovim vlastiti problemima.

      Nije problem u tome što Max radi sranja, rade i radit će svi bez obzira na dob, već je problem što ga čitava propaganda iza njega, koju kako se čini obuhvaća i suce, nastoje prikazati apsoludnim i nepogrešivim, a on to nije nit može biti. Kažu da se na greškama najbolje uči, kako očekivati da Max nešto nauči ako mu se greške konstanto prikazuju kao super potezi, čim mu samo daju vjetar u leđa da i dalje to čini, uvijek i svakom. Odakle garancija da to neće završiti sa kobnim posljedicama?


      0
      0

      0
      • Stefan Bellof
        pigmalion Prikaži

        Max je “žrtva”. FIA ( Bernie Ecclestone ) ga trebaju zbog populiziranja F1.

        Kako će Max završiti, da li će poginuti, da li će mu se sve obiti o glavu, njemu i njegovom ocu Josu, ili će Max biti jednog dana bolji i od M. Schumachera?
        Sve to u ovom razdoblju F1 nije bitno.
        Bitno je samo jedno – da se još više priča o njegovom proizvodu. Njemu i samo njemu, supremu Bernie Ecclestoneu – a on za sada mudro šuti, jer mu to odgovara. Njemu i njegovom životnom projektu – F1, ovo sve odgovora.

        A vi se svi žderite, koljite – pišite članke, kolumne, voditi rasprave,…… a ja ću svoju Petru i Tamaru podmiriti,…… i još će mu pasti koja suluda ideja,…..


        0
        0

        0
      • Sebastian Vettel 5
        Vettel-Ferrari Donator Prikaži

        Da nažalost, prije svega je proizvod politike i figura u rukama veliki moćnika. Mnogi će mladi talenti biti žrtve u narednim godinama zbog tog centralizma oko jednog vozača.


        0
        0

        0
  8. Michael Schumacher
    Slavenowsky Donator Prikaži

    Tako to biva, dok komsiji se krava krade, tad im se ne komentarise, a i na neki nacin to odobravaju, a da im neko uleti u avliju, tad bi sa puskom branio svoje.

    A sasvim logicno, nedaj Boze da se njima sta slicno desi, na sva zvona bi to oglasili.

    Mislim paradoksalno je uopste o ovom pricat, kad jedan Hamilton nakon 15 godina (doslovno) prijateljstva sa Rosbergom, kaze da mu nije prijatelj, pa kad pobjedi opet jest, pa opet nije, pa jest, pa nije itd. itd..

    Ovo je tako pogresno…


    0
    0

    0
  9. ORSERA Prikaži

    Ja i dalje mislim kako je Vettel kriv za prvi zavoj,previše ih je zatvorio,da toga nije bilo Maxa se uopšte nebi spominjalo svo to vrijeme ,Ferrariji bi odjurili naprid Bullsi za njima i na kraju bi tako i ostalo


    0
    0

    0
    • Sebastian Vettel 5
      Vettel-Ferrari Donator Prikaži

      Ja kao Vettelovac smatram Vettela kao glavnim odgovornim za prvi zavoj, ali čisto sumnjam da bi Raikkonen i Max bez oštećenja prošli prvi zavoj i da Vettel nije onako naglo zatvorio zavoj. Preporučio bih ti analizu kolege Khar-a na temi VN Belgije, ako je već nisi pročitao.


      0
      0

      0
  10. Mclaren
    raca Prikaži

    Sreća da počinje novi GP vikend. Šta sad treba razglabat do Božića ko je kriv. Nitko ne traži uzrok, već svi gledaju posljedice, a uzrok je Vettel. Syebo je sve, a najviše Buttona koji se već probio na 7. mjesto u startu, a nakon svega skrenuo je u ku.ac, pa mu se onaj trkan približio i zabio u guzicu


    0
    0

    0
  11. Alain Prost
    Alain Prost Prikaži

    Vidi ih, a što niste nedavno branili Rosberga tako, ili vam je on prijetnja pa ste mudro šutili. Tko vas dvojicu nije do sada upoznao…


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.