Mercedes bi mogao produljiti partnerstvo s Manorom

Vijesti

Ante Vetma

Prije 8 godina 2 min 0 komentara

Manor Mercedes

Manor Mercedes

Mercedes bi mogao produljiti partnerstvo s Manorom, ali napominju da trenutno ne postoje planovi oko otkupa ekipa i transformacije u pravu juniorsku momčad. Trenutno su u Manoru dva Mercedesova mlada vozača – Pascal Wehrlein i Esteban Ocon.

“Kad smo počeli Mercedesov F1 projekt prije nekoliko godina nije bilo kapaciteta za razvoj juniorskog programa. Max Verstappen je dobar primjer. Nismo imali postavljen sistem da njega dovedemo k nama.”

“Jedino smo mu mogli ponuditi mjesto u GP2 seriji, ali je bilo jasno da to nije dovoljno dobro kao mjesto u Toro ROssu. Očigledno, dogovorili smo se za Pascala u Manoru i to funkcionira dobro. Zatim je naišla prilika za Ocona jer je Haryanto izgubio svoje mjesto.”

“Pregovarali smo nekoliko tjedana, pronašli razuman dogovor, a Manor podupiremo u nekoliko različitih područja. Nemamo vlasnički udio u ekipi, ne planiramo ga ni imati i ne želimo posjedovati ekipu ili ih podržavati financijski,” kaže Wolff.

Jasno, glavni cilj je osvajati naslove s Mercedesom, ali ne poriče da bi s Manorom mogli surađivati još i bliže nego što je to danas slučaj.

“Planovi se nisu promijenili, nećemo posjedovati još jednu F1 ekipu. Ali, suradnja s Manorom mogla bi se produbiti.”

Ako Manor bude zadovoljan s performansama Wehrleina i Ocona mogli bi ih zadržati i iduće godine, a zauzvrat bi dobili pogonske jedinice po povoljnijim cijenama.


Odgovor

Trenutno nema komentara.
Budi prvi koji će napisati komentar!

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.