Arrivabene: Drame u Belgiji su prikrile Ferrarijev napredak

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 8 godina 2 min 4 komentara

Kimi Raikkonen, Ferrari

Kimi Raikkonen, Ferrari

Maurizio Arrivabene vjeruje da je incident u prvom zavoju VN Belgije prikrio Ferrarijev tempo koji je navodno trebao biti bolji tog vikenda zbog uspješnih nadogradnji koje su spremili.

Raikkonen i Vettel su se na slobodnim treninzima mučili s bolidom, ali su promjene setupa donijele rezultate i kvalificirali su se na treće i četvrto mjesto. No, Ferrarijeva utrka bila je kompromitirana već nakon par stotina metara zbog kontakata Vettela, Raikkonena i Verstappena.

“Nakon sudara su bolidi bili oštećeni, podnica i ostali djelovi na oba bolida. Unatoč tome, pokazali su prilično dobar tempo,” kaže šef Ferrarija.

“Možemo izvući pozitivne stvari iz svega, unatoč nesreći – bolid je brz i izdržljiv. Sada okrećemo stranicu i radujemo se Monzi uz ove pozitivne informacije.”

Na upit je li taj napredak zapravo rezultat konfiguracije staze koja bi trebala odgovarati Ferrariju, Arrivabene kaže:

“Gledajući gdje smo bili nakon kvalifikacija i nakon petka kad smo se mučili – naš cilj bio je dovesti dva vozača do podija. To je moje mišljenje, ali nismo uspjeli.”

Ferrari sada još više zaostaje za Red Bullom u poretku konstruktora. Razmak između dvije ekipe sad iznosi 22 boda. No, unatoč kritikama, Arrivabene ostaje staložen:

“Iako smo imali teških situacija – ekipa je vrlo kompaktna. Svi smo ujedinjeni ovdje. Raimo zajedno i radujemo se dobrom vikendu u Italiji.”


Odgovor

4 komentara

  1. Michael Schumacher
    Slavenowsky Donator Prikaži

    Malo mi je zao Maurizia, jer je zaista Ferrari mogao dobit 2-3 poziciju u Belgiji. S, tim bi vratili malo nade navijacima, ali Vettel i Max su malo pomutili te planove. Nakon silnih problema, ostali su hladne glave i odradili utrku momacki. Kimija su zakrpili samo tako, a i strateski su bili dobri, nisu izvodili nekakve experimente, sve je bilo po ps-u. Cak bi pohvalio onu pripravnost u Q2, gdje se nisu preseravali kao sto znaju, da sjede u garazama i cekaju sta ce ko drugi uradit za njih, poslali su oba vozaca na stazu. Sto se tice Ferrari-ja kao tim, bili su odlicni.


    0
    0

    0
  2. Lewis Hamilton 44
    rizla Prikaži

    Ferrari ko ferrari.. Talijani ko Talijani… Uvijek imaju neke izlike.. Hrpa džabalebaroša koji za svoj neuspjeh krive druge umjesto da se uhvate rada..


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.