VN Kanade
9.-11. lipnja 2017.

Sainz: Vidio sam novi bolid, izgleda kao iz druge trkaće serije

Ferrari

Ferrari

Tehnički pravilnik doživio je ogromnu promjenu za iduću sezonu, a ništa slično nismo vidjeli od prelaska s 2008. na 2009. godinu. McLarenov Jenson Button već je ranije komentirao da će novi bolidi biti sjajni i da će plašiti vozače. Istovremeno, neki nagađaju da će downforce i mehanički grip biti toliki da će vozači voziti kao po tračnicama.

Carlos Sainz je zavirio u zračni tunel i vidio novi bolid Toro Rossa.

“Vidio sam ga u zračnom tunelu. Moram priznati – izgleda kao drukčija trkaća serija u odnosu na ovo što sada imamo. To je ono što F1 treba.”

“Iduće godine bolidi će izgledati kao prava Formula 1.”

Red Bullov Daniel Ricciardo vjeruje da će novi bolidi pružiti dodatnu uzbudljivost u kvalifikacijama, ali nije siguran da će utjecati na napetost u utrkama.

“Ako bolidi budu brži – to je cool. U utrci možda ne toliko, ali ako u kvalifikacijama možemo biti flat-out u trećem zavoju Barcelone ili skoro flat-out u devetom zavoju Barcelone npr., to će biti super.”

“Bit će zabavno dati malo više sebe u kvalifikacijskim krugovima. Ako se utrke i ne pokažu puno zanimljivije od ovog što imamo danas mislim da to nije tragedija, to je OK.”

“Siguran sam da ćemo i dalje čuvati gume i sve to, mislim da se to neće mijenjati uskoro. Naučili smo se na te stvari i nekad je zabavno čuvati gume pa odraditi dva umjesto tri zaustavljanja,” zaključuje Ricciardo.

Ne želite gledati reklame?

Komentiraj

VN Kanade - raspored vikenda
1. trening 9. lipnja u 16:00
2. trening 9. lipnja u 20:00
3. trening 10. lipnja u 16:00
Kvalifikacije 10. lipnja u 19:00
Utrka 11. lipnja u 20:00
Ne želite gledati reklame?

Anketa

Tko je bio vozač utrke na VN Monaka?

Rezultati

Loading ... Loading ...

Produlji život portala
Vaše korisničko ime na F1pulsu:

Zasad smo donacijama osigurali život portala do -
VN Mađarske!