Chester: Lotus je napredovao u svim područjima

Vijesti

Marko Rakić

Prije 9 godina 2 min 0 komentara

Romain Grosjean, Lotus

Romain Grosjean, Lotus

Lotus je prošle godine proživljavao prave muke sa svojim dugogodišnjim partnerom i dobavljačem motora, Renaultom. Momčad iz Enstona je imala jako lošu sezonu u kojoj su utržili samo 10 bodova, 30 puta manje nego 2013. Iako E22 nije bio briljantan bolid, još je gori bio Renaultov motor u njemu koji se stalno kvario. Momčad je već nakon prvih par utrka počela razmišljati o prelasku na drugi motor, a za konačnu odluku nije trebalo dugo čekati. Logičan izbor je bio Mercedes, koji je napravio uvjerljivo najbolji stroj za novu turbo eru. Nick Chester kaže kako je Lotus napredovao na svim poljima, ali da je najveći korak naprijed nova pogonska jedinica.

“Iako smo mnogo napredovali po pitanju šasije, najveći pomak naprijed je nova pogonska jedinica. Vozači sada imaju više povjerenja u bolid i znaju što mogu očekivati od njega. Ova godina je definitivno puno bolja od prošle.
Snaga motora i njegov odziv igraju veliku ulogu, stoga nismo puno eksperimentirali po pitanju smještaja istog. Priznajem, tu smo bili malo konzervativni jer je postojao određeni strah. Zato smo za dizajn bolida stalno pomicali granice do maksimuma kako bi izvukli što bolje performanse”, završio je optimistični Chester.


Odgovor

Trenutno nema komentara.
Budi prvi koji će napisati komentar!

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.