Hamilton: Gume će nam znatno otežati posao

Izdvojeno

David Vidović

Prije 8 godina 2 min 2 komentara

Hamilton

Lewis Hamilton će u današnju VN Belgije krenuti iz posljednjeg startnog reda, a tvrdi da će biti teško doći do bodova, s obzirom na to da će gume igrati ogroman faktor u utrci. Već od petka se znalo i najavljivalo da će degradacija guma biti veoma visoka i da će se momčadi mučiti s taktikama, a postoje izvještaji da je noćas na Spa kišilo, što znači da je voda bar na nekim mjestima očistila podlogu staze i postoji mogućnost da se vozači danas nađu u sličnim uvjetima na stazi kao u petak na prvom slobodnom treningu. Hamilton je ove sezone već jednom startao na začelju grida, u Kini, i završio je sedmi, ali ovaj put tvrdi da zadatak neće biti toliko ‘lagan’ kao u Kini, kako zbog potrošnje, tako i zbog visokih granica koje je Pirelli postavio za pritiske u gumama (23.5 PSI za prednje i 22 PSI za stražnje gume).

“Ovo će biti potpuno drugačija utrka od one u Kini. Prošle godine u Kini nisu eksplodirale gume pa Pirelli nije ove godine postavljao luđačke pritiske za gume kao što je slučaj ovaj vikend. To je problem, prošle godine su ovdje imali dosta problema s gumama pa su ove odlučili da povećaju pritiske do 23 ili 24 [PSI], ne znam točno koliko je, što je potpuno ludo. Nikada se u mojoj vozačkoj karijeri nisam susreo s ovako visokim pritiscima u gumama. Plus je jako vruće, pritisci su visoki, i na gumama izbijaju plikovi. U Kini je bilo hladnije, imali smo normalne gume koje su se ponašale kako su trebale i duže su trajale”

Hamiltonu se ne sviđa niti to što je morao odraditi svoj prljavi posao s kaznama baš na Spa, gdje će biti jako teško da u prvih nekoliko krugova sustigne vodeće ili barem one u bodovima. I pored svih nagađanja, Lewis inzistira da neće startati iz bokseva i da će se suočiti s rizikom sudara u prvom zavoju.


Odgovor

2 komentara

  1. Ross Brawn
    Tuzlaensis Prikaži

    Off-topic: pojavile su se vijesti u nekim medijima da je Michael napravio prve korake uz pomoć fizioterapeuta


    0
    0

    0

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.