Rosberg: Bili smo daleko od pravog tempa

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 8 godina 2 min 0 komentara

Nico Rosberg, Mercedes

Nico Rosberg, Mercedes

Nico Rosberg je priznao da ga je iznenadio pole position na VN Belgije, obzirom da je po njegovim tvrdnjama Mercedes ozbiljno zaostajao na posljednjem slobodnom treningu ranije danas.

Visoke temperature iznenadile su sve ekipe, a posebno Pirelli čije supersoft gume u nekoliko navrata nisu izdržale niti dva prava brza kruga u nizu. Rosberg je tako posljednji trening završio na sedmom mjestu, dok je Lewis Hamilton bio peti.

“Sve dosad smo imali težak vikend, posebno jutros. Bili smo daleko od pravog tempa i nije bilo lako uoči kvalifikacija. No, na kraju smo ipak odradili posao”

“Napravili smo nekoliko promjena i pronašli pravi smjer. Sve se poklopilo i dobro sam se osjećao, pa sam zato vrlo zadovoljan. Jednostavno nismo bili brzi zbog visokih temperatura, a i zbog vrlo visokih minimalnih pritisaka koje je tražio Pirelli.”

“Činilo se kao da smo u malo drukčijem svijetu pa smo trebali promijeniti puno stvari i prilagoditi se. Super je vidjeti da smo uspjeli u tome, preokrenuli smo situaciju u pravo vrijeme za kvalifikacije.”

Ovo je Rosbergov šesti pole position sezone koji je za njega odlično došao jer je ovo pravo mjesto gdje bi trebao smanjiti Hamiltonovu prednost u ukupnom poretku koja trenutno iznosi 19 bodova.

Rosbergove kvalifikacije ove sezone

AUS BAH KIN RUS ŠPA MON KAN AZER AUSTRIJA VB MAĐ NJEM BEL
2 2 1 1 2 2 2 1 2 2 1 1 1

Odgovor

Trenutno nema komentara.
Budi prvi koji će napisati komentar!

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.