Kraj ili novi početak za Massu?

Izdvojeno

Luka Maloić

Prije 8 godina 3 min 0 komentara

Felipe Massa, Williams

Felipe Massa, Williams

Iako je Felipe Massa itekako pomogao Williamsu da završe treći u poretku konstruktora u 2014. i 2015. godini – izgleda da se od stare slave ne živi. U Williamsu postoji dominantna struja koja smatra da bi za iskorak ekipa trebala potpisati “popularnijeg” vozača. Williams je otvoreno priznao da su zainteresirani za svjetskog prvaka iz 2009. godine – Jensona Buttona i zvijezdu Force Indie – Sergia Pereza. Samim time, Massina pozicija u ekipi iz Grovea se našla u opasnosti.

Sam Brazilac, koji navodno vodi nekoliko pregovora s više F1 ekipa oko nastavka karijere, tvrdi da će odustati od daljnjeg natjecanja i povući se u mirovinu ukoliko ne nađe kvalitetnu ekipu u kojoj će biti tretiran kao vrijedan i potreban član. Moguće je da Massa novi dom pronađe u ekipi Haasa, koji je blisko povezan s Ferrarijem u kojem je Massa imao najsvjetlije trenutke karijere u periodu od 2006. do 2013. godine. Njegovo iskustvo bilo bi sjajno za mladu ekipu, ali ako se on stvarno sprema za prelazak u Haas, morati će odluku donijeti relativno brzo, jer Haas upozorava da neće predugo čekati do konačne objave svoje vozačke postave za 2017.

Claire Williams je za Motorsport jasno naglasila da je Valtteri Bottas prvo ime ekipe i da razmišljaju o Buttonu i Perezu za 2017. Za razvojnog vozača spominje se ime Lancea Strolla, a čak je i Felipe Nasr iz Saubera jedna od opcija. Massa, koji je u posljednjih 6 utrka osvojio samo 1 bod – zna da mu se opasno trese stolica i na ovaj način komentira novonastalu situaciju:

“Pregovori se odvijaju već neko vrijeme. Ne želim sada spominjati imena ekipa. Trenutno nemamo 100%-tni odgovor na to pitanje i moramo vidjeti kako će se stvari razvijati. Zainteresiran sam za nastavak karijere u ekipi u kojoj ću se osjećati potrebnim i važnim. Ukoliko ne nađem ekipu u kojoj mogu napraviti dobar posao i dobar rezultat, možda neću biti više ovdje u 2017… Radim ono što najviše volim, a to je utrkivati se, ali nisam tu samo kako bih sudjelovao. Ovdje sam da ispunim svoje ciljeve, da se osjećam sretnim i da se osjećam kao ključni član ekipe za koju radim. Ako to ne nađem nisam zainteresiran za nastavak karijere.”

S druge strane, Pat Symonds, Williamsov tehnički šef, tvrdi kako bi on sam rado vidio istu vozačku postavku za 2017. On smatra kako Massa i dalje pruža vrhunske rezultate kao i uvijek do sada. Bottas također tvrdi da je Massa i dalje brz i da vozi itekako dobro. Iako se Bottas čini kao siguran član i petu sezonu uzastopno, Finski komentator Oskari Saari rekao je za Danski “BT” kako je vozač u pregovorima sa Renaultom.


Odgovor

Trenutno nema komentara.
Budi prvi koji će napisati komentar!

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.