Ljetna stanka, 15. dan: Crtice iz života vozača Formule 1 (5. dio)

Izdvojeno / Marko Rakić: Statistika, zanimljivosti, povijest

Marko Rakić

Prije 8 godina 2 min 3 komentara

button1

Jody Scheckter uspoređuje Gillesovu i svoju prvu domaću pobjedu

VN Kanade 1978. godine otišla je u ruke Gillesu Villeneuveu, domaćem vozaču koji je ubrzo postao miljenik publike. Navijači su u zadnjem krugu bili toliko glasni da su nadglasali Ferrari kojeg je Kanađanin vozio. Slavlje je za Gillesa bilo nezaboravno, ponajviše zbog gledatelja, koji su ga cijelo vrijeme bodrili. Postolje su upotpunili Jody Scheckter i Carlos Reutemann.

Scheckter je 1975. godine pobjedio u domaćoj utrci u Južnoj Africi, koja se vozila na stazi Kyalami. Kada su ga novinari pitali da usporedi svoju domaću pobjedu s Gillesovom, odgovorio je:

“Polovica gledatelja je bila pijana i gađali su me bocama. Nije bilo ni približno lijepo kao danas ovdje.”

Mark Webber i spačke školskih dana

Mark i ekipa su uvijek radili spačke oko automobila, što i nije čudilo s obzirom na veliki interes za sve vezano oko auto moto sporta. Tako su stalno nabijali rajčice u auspuhe auta koje su vozili profesori, a često su ih znali zabarikadirati na parkingu kako ne bi mogli otići doma nakon nastave, a onda im se iz zasjede smijali.

David Coulthard prepričava pijanstvo s Jensonom Button

“Ja ne pijem često, ali kad se skupi društvo, volim se opustiti i zabaviti. Jenson Button i ja smo bili na brodu, te smo putovali prema Korzici kako bi se našli s nekim ljudima, ali putem smo se totalno razvalili. Kada smo pristigli tamo, bio sam već dobro podmazan, u najmanju ruku. Znao sam da će nas ljudi dočekati i htjeti pozdraviti na stražnjem dijelu broda, pa sam se počeo skidati. Otvorio sam zavjese i htio im napraviti dobrodošlicu. “Oni žele fotografiju. Priuštit ću im onda fotografiju”, rekao je Coulthard Buttonu. Jenson je na to rekao: “Ne DC. Požalit ćeš zbog toga.” No, nisam se obazirao, rekao sam mu da se makne da ljudima priuštim fotografiju koju žele. Srećom, Jenson me u posljednji trenutak maknuo te zatvorio zavjese koje sam ja počeo otvarati. Spasio me od vjerojatno najsramotnije fotografije nekog F1 vozača.”


Odgovor

3 komentara

  1. Emerson Fittipaldi
    diesel Prikaži

    Uh što sam se nasmijao oko ovoga za Coultharda i Buttona.
    Otkud ste to izvukli?


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.